Connectovac Dragi o boravku u zatvoru: Zgriješio sam - platio sam!

ZAPREŠIĆKOJ grupi Connect nije trebalo puno vremena da svojim rimama osvoji hrvatsku publiku. No, isto tako, nije ni medijima trebalo dugo da se zainteresiraju za njih.

Osim o njihovoj glazbi, u posljednje se vrijeme počelo šuškati i o tome da je jedan od članova grupe u zatvoru. S Ivanom Dražićem - Dragim, porazgovarali smo sinoć na koncertu grupe Connect u klubu Macao.

Kako bi komentirao navode nekih medija vezane uz tvoju epizordu s marihuanom i boravak u zatvoru?

Riječ je o priči staroj 3 godine koja je definitivno utjecala na moj život. Učinio sam jednu veliku, naivnu i neprimjerenu glupost za koju nema opravdanja. Istina je, iza sebe imam kaznenu prijavu za posjedovanje lakih opojnih droga; radilo se, naime, o hašišu i marihuani.

Trač kaže i da su tvoji kolege zataškavali cijelu situaciju?

Sve je to poznato i nije skrivano ni od koga, ni zbog čega. To se sve već moglo čuti na našem albumu prvijencu iz 2005. godine gdje smo se u pjesmi "Nebo" osvrnuli na cijeli događaj.

Kako danas gledaš na sve to?

Kada se danas osvrnem na taj događaj pitam se što mi je to trebalo, ali kažu da se na greškama uči pa ja isto tako mogu reći da sam iz svega toga izvukao pouku. Program resocijalizacije i vrijeme provedeno u zatvoru naučili su me pameti. Kako bi Gibo rekao: Ovo mi je škola i drugi puta ću pametnije!

A što je s Connectom? Novi album? Koncerti?

Ovaj događaj nikada nije i nikada neće utjecati na rad Connecta. Mi i dalje nastavljamo u istom ritmu i pred nama je trenutno izdavanje i promocija našeg novog albuma. U tijeku je i priprema našeg dosad najvećeg solo koncerta koji će se održati u proljeće sljedeće godine i koji će biti humanitarnog karaktera.

Poruka za fanove?

Ovim putem imam priliku poručiti svim našim slušateljima i čitateljima Indexa da paze što rade kako ne bi isto kao i ja takvim postupkom sami sebi učinili, kako se kaže medveđu uslugu, a time i skupo platili svoju mladenačku naivnu pamet; ne znam što da vam više kažem: Zgriješio sam - platio sam!

Što vam još Connectovci imaju za poručiti, pročitajte na njihovom službenom blogu - connect.bloger.hr.

R.I.
Foto: Igor Apostolovski

Pročitajte više