Cruise i diCaprio u istoj ulozi u različitim filmovima

KAŽE SE da u Hollywoodu sve dolazi u paru tako ne začuđuje da se istodobno pojavljuju filmovi o najpoznatijem serijskom ubojici u Chicagu iz 19. stoljeća i to s najsjajnijim glumačkim zvijezdama Tomom Cruiseom i Leonardom DiCaprijem, prenosi E! Online.

Cruise i producentica Paula Wagner, njegova poslovna partnerica, odlučili su ekranizirati bestseler Erika Larsona "The Devil in the White City", piše Daily Variety.

Radi se o đavolski nonšalantnom doktoru H.H. Holmesu koji je odvlačio žene sa Svjetske izložbe 1893. i ubijao ih u obliženjm hotelu čiji je bio vlasnik.

Režiju će najvjerojatnije preuzeti Kathryn Bigelow, a scenarij Christopher Kyle. Cruise i Wagner producirat će film u ime zajedničke kuće Cruise/Wagner.

Holmes je također tema konkurentskog filma DiCapriove producentske kuće Appian Way, s time da bi mladi glumac trebao biti producent filma i tumačiti glavnu ulogu.

Appian je u studenom prošle godine zadužio Aarona i Matthewa Benayja da napišu scenarij o istom jezivom ubojici no, za razliku od Cruiseova filma, u ovoj će se verziji više raditi o potrazi za doktorom iz perspektive detektiva Pinkertona koji je vodio istragu.

U svakom slučaju, oba filma imaju isti završetak: Holmes je na kraju uhićen te konačno i kažnjen vješanjem 1896. uz optužbe da je ubio 27 osoba.

U svoje je vrijeme Holmes bio tako poznat, da mu je novinarski sindikat Williama Randopha Hearta platio 10.000 dolara da objavi svoju zatvorsku ispovijed.

Pitanje je koji će se projekt prije prikazati. Zasad se još ne zna hoće li Cruise igrati glavnu ulogu u svojem filmu.

DiCaprio uz ovaj film ima isplanirane i uloge Howarda Hughesa u filmu "The Aviator" te Aleksandra Velikog u istoimenom filmu Baza Luhrmanna. I taj film ima konkurenta jer se temom legendarnog makedonskog kralja bavi i redatelj Oliver Stone.

DiCaprio bi trebao glumiti i s Robertom De Nirom u filmu "The Good Shepherd", o povijesti CIA-e, a predstoji mu i uloga nuklearnog fizičara koji je Sovjetima odavao američke tajne 1940-ih godina u filmu "Bombshell" Lassea Halstroema.

Za to vrijeme Cruise dovršava snimanje filma "The Last Samurai", a slijedi snimanje i produkcija filma "Ghost Soldiers", ratne drame u režiji Stephena Spielberga.

Cruise također planira suradnju s redateljem Davidom Fincherom ("Sedam") radi uloge superšpijuna Ethana Hunta u nastavku "Nemoguće misije" .

Pročitajte više