Dalmacija je ove godine popularna među LGBT turistima: "Uredni su, imaju novca"

Foto: Instagram

HRVATSKA je ove godine privukla i brojne LGBT goste, o čemu je govorila i vlasnica jedne vile, koja nije skrivala da je zadovoljna svojim gostima. 

"Uredni su, imaju novca i dobri su gosti. Vole potrošiti. Bili su smješteni kod mene, njih osam, ali ih nisam praktički vidjela danima, iznajmili su nenadano čak i brod, putovali okolo, a baza im je bila u Splitu. Najviše su im se svidjeli Hvar i Vis. Ovo ljeto sam imala tri velike gay grupe, šteta što ih nije bilo i više", ispričala je za Slobodnu Dalmaciju.

"Ima i posebnih agencija koje samo rade s gay i LGBT gostima, to je malo zahtjevnija klijentela. Upiti stižu iz SAD-a, Velike Britanije, Njemačke... Koliko smo bili zadovoljni s njima, svjedoči i to što ih je muž vodio na selo i na izvor Cetine", dodala je. 

Mnogi gay i LGBT parovi objavili su fotografije iz Hrvatske na društvenim mrežama. Među ostalima, ovo su ljeto u Hrvatsku stigli glumac Neil Patrick Harris, poznatiji kao Barney iz serije Kako sam upoznao vašu majku, i njegov suprug David Burtka. Par je sa svojom djecom uživao na Hvaru.  

 

Na Jadranu su ljetovali i brojni drugi parovi. Neki su, poput Barneya, odabrali Hvar, dok su drugi posjetili Dubrovnik, Plitvička jezera, Split...

 

 

Pročitajte više