Damir Kedžo Indexu otkrio svoju tajnu želju:" To mi je želja već duže vrijeme"

Foto: Franjo Matković

PROŠLE godine Damir Kedžo nosio je pobjedu za pobjedom, a ako je suditi po početku 2017., ništa drugačije neće biti ni u budućnosti.

Nakon pobjede na Zagrebačkom festivalu s pjesmom "Sve u meni se budi" mladi glazbenik priprema svoj prvi veliki samostalni koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture na Valentinovo. Iako mu je raspored pretrpan probama za koncert, uspjeli smo ga uloviti za kratki intervju.

Nedavno si odnio pobjedu na Zagrebačkom festivalu, što je po tvom mišljenju presudilo, dobra pjesma, uspješna suradnja ili nešto treće?

Mislim da se sve troje poklopilo. Ante Pecotić i ja smo vjerovali u pjesmu od samog početka. Nisam se htio zalijetati i čekao sam da se pojavi pravi vokal koji bi mogao sa mnom je otpjevati. Zsa Zsa se pojavila i nisam htio kalkulirati s poznatijim imenima. Jednostavno mi je legla. Tako sam došao i do Igora Ivanovića koji se pobrinuo za vrhunski aranžman i produkciju.

Dugo te nije bilo u javnosti, a onda su se zaredale same pobjede, prvo na natjecanju mladih pop pjevača New Wave Stars, pa u Tvoje lice zvuči poznato, pa na Zagrebačkom festivalu. Žališ li što si se na neko vrijeme povukao ili misliš da ti je taj period pomogao u ovom uzletu?

Nikad se nisam povukao. Jednostavno sam odlučio stvari raditi tempom koji mi paše i pod mojim uvjetima. Naravno da je takav pristup teži i medijski neinteresantniji, ali meni paše. Sve se događa u pravo vrijeme i kada sam ja za to spreman. I zbilja se ne žalim. Od glazbe živim od svoje 16. godine. Od pjevanja u hotelima dobrih sedam godina, pa sve do danas, kada mi se pokreće glazbena karijera, ali i ona u mjuziklima.

Trenutno pripremaš koncert za Valentinovo u Tvornici, što fanovi mogu očekivati?

Mogu očekivati moje pjesme od samih početaka do danas. Najuspješnije izvedbe iz showa "Tvoje lice zvuči poznato", neke od covera koje sam snimio za YouTube i izbor meni jako dragih pjesama.
Budući da imam dosta energije, koncert se neće bazirati samo na baladama. Već pripremamo i mali tulum. Pa nek se publika pripremi i za cupkanje :)

Kakav je tvoj stav prema Valentinovu?

U današnje vrijeme, kada jurimo za ambicijama i samoostvarenjem, nije loše da postoje datumi koji nas podsjećaju i na druge oko nas. Ja bih osobno da je Valentinovo bar jednom u mjesecu. Naravno da se moramo potruditi ljudima koje volimo to pokazivati na dnevnoj bazi, ali lijepo je da postoje i univerzalni datumi poput ovog.

Brojni domaći i strani pjevači pozornost javnosti privlače detaljima iz privatnog života, ti s druge strane i ne. Je li moguće izgraditi karijeru bez otkrivanja detalja iz privatnog života?

Sve ovisi gdje se svrstavaš, koji su ti uzori, i kamo želiš stići. Moji glazbeni uzori su birali neke druge puteve. I toga se držim. Ne samo zato što ne želim drukčije, već zato što niti ne znam. Nemam taj mozak. Glazbom se bavim iz strasti, ne iz osjećaja za biznis.

Kakvi su ti planovi za ostatak 2017. godine?

U planu je napokon izlazak singla na engleskom jeziku. Pjesma se zove ‘’Not a crime’’ i prvi put u životu sam se bacio u ulogu autora i supotpisujem glazbu i stihove. Izaći će još četiri pjesme, uz tri mjuzikla u kojima igram. Izlaze još dva nova mjuzikla. Dodajmo još nastupe i koncerte i imamo dosta zauzetu godinu. :)

Na Facebooku postoji grupa Damir Kedžo Eurosong, kojom fanovi poručuju da te i tamo žele vidjeti. Bi li se ti htio vidjeti na eurovizijskoj pozornici?

To je lijep osjećaj. Ja bi u svakom slučaju volio predstavljati Hrvatsku jednog dana. To mi je želja već duže vrijeme. Tko zna, možda se jednom i ostvari.

Koliko slobodnog vremena imaš u posljednje vrijeme?

Nemam:) I jako mi fali osjećaj da imam cijeli dan za sebe i mogu raditi što god poželim. Ali to je samo razdoblje takvo. Sigurno će se dogoditi mjeseci u kojim raspored neće biti ovako natrpan, pa ću žaliti za ovakvim danima. Radoholičar sam po prirodi i koliko god priželjkujem slobodno vrijeme, kada se dogodi ne znam što bi sam sa sobom.

Kakav bi savjet dao kolegama koji će se pojaviti u novoj sezoni "Tvoje lice zvuči poznato”?

Savjetovao bi im da se opuste i da ne razmišljaju previše. Poanta showa je prvenstveno se zabaviti i zabaviti gledatelje. Naravno da je potrebna faza prilagodbe na činjenicu da si svaki tjedan netko drugi, ali što prije prođe to bolje.

Nedavno si rekao da bi jednog dana volio biti kao Oliver, snimati pjesme, a ljeti uživati na brodu i čitati. Na tom tragu, kakve knjige voliš čitati, gledaš li filmove i serije, kako se općenito opuštaš?

Opuštam se u prirodi i slušajući glazbu. Najčešće čitam knjige koje me odvedu u neki drugi svijet i onda nije ni čudno da sam fanatični obožavatelj serijala o Harry Potteru. Osim toga, interesiraju me biografije intrigantnih ljudi. Zadnje sam pročitao Che Guevaru - John Lee Andersona. 

Pročitajte više