Detroit 2003: D kao Dizajn

KAO i svake godine, kalendar svjetskih auto-salona starta North American International Show-om, koji se održava u Detroitu.

Središte američke auto-industrije, točnije velebni Cobe centar od 5. siječnja (11. siječnja za posjetitelje) ugostio je mnoštvo izlagača i interesantnih vozila. U svojem 87.-om izdanju i 15.-om internacionalnom NAIAS-u.

Sajam, koji od 1989. godine ima status internacionalnog, svakim izdanjem postaje sve veći i značajniji događaj, koji se po važnosti polako svrstava uz bok europskim salonima.

Sve češće europske marke odabiru Detroit za mjesto svjetskih premijera, pa tako ove godine NAIAS ima čast ugostiti najnoviji model Rolls Royce-a, čak dva modela Mercedesa i prvi baby Aston Martin.

Ljubitelji modernih tehnologija i nekonvencionalnog dizajna na raspolaganju će imati svu silu koncepata, koji bi se vrlo brzo mogli naći na prometnicama.

Glavnu riječ tu već tradicionalno vode domaći proizvođači, kojima se pridružuje i poneki iz Europe odnosno Japana.

Tako se Maserati okušava u SUV vodama, Lamborghini predastavlja Gallardo, a Honda nasljednika Elementa (Studio E).

U moru američkih koncepata svakako treba izdvojiti Fordov, kojim ovaj proizvođač skida prašinu sa još jednog legendarnog modela (Mustang).

U svakom slučaju, preko 40 izlagača i čak 700 izložaka obećaje mnoštvo iznenađenja, atrakcija i naravno zabave.

Pročitajte više