Djed Božićnjak od Guinnessa do bordela

KAKO je prosinac radni mjesec popularnog djedice koji je iz Finske uspio stići i u Zagreb iz Europe stižu brojne vijesti o njegovim avanturama.
 
U "Europaparku" u njemačkom Rustu okupilo se čak 1.200 Djedova među kojih se ugurala i pokoja Baka kako bi postigli svjetski rekord u okupljanju idola sve djece svijeta na jednom mjestu.

U dobrom raspoloženju neki od njih uživali su u vožnji rollercoasterom prije nego krenu na svoj naporan posao.

Uspjeli su debelo nadmašiti dosadašnji rekord za Guinnessovu knjigu kada se prije dvije godine u Švicarskoj okupilo njih 465.
 
Istovremeno su u Frankfurtu zabilježena dva događaja koji su šokirali javnost.

U četvrti "crvenih svjetiljki" u kojoj rade prostitutke na balkonu jednog bordela pojavio se Djed koji se pokušavao popeti do kipa zlatne nage djevojke, a svećenik iz reda Isusovaca počeo je prodavati naljepnice kojima se zabranjuje pristup veselog starca bijele brade i brkova.

Eckhard Brieger svojom dosjetkom s prometnim znakom zabrane koji prikazuje prekriženog Djedicu želi osigurati "slobodnu zonu bez Djeda Božićnjaka".

Iako se ideja u početku činila sasvim ludom, svećenik je objasnio novinarima kako je naljepnicu kreirao u znak protesta što se danas Djed Božićnjak koristi u reklamne svrhe dok je pravi svetac koji dijeli darove Sveti Nikola čija se tradicija nastavlja od četvrtog stoljeća kada ju je uveo Biskup iz Myre.
 
I naša vlast osvještenih komunista ukinula je Dan dječje radosti i spremila u ropotarnicu povijesti nekadašnjeg Djeda Mraza pa se za Svetog Nikolu burno slavilo na Trgu Bana Jelačića uz uvoznog Djeda Božićnjaka, brojne pjevače i raskošni vatromet, a neki su prigovorili da su se za taj novac mogle urediti fasade brojnih starih kuća s kojih na nedužne prolaznike i djecu stalno padaju veliki komadi žbuke.
 
Ako smo i siromašni držimo se krilatice "Nek se vidi raskoš", a drugi bi dodali "Daj narodu bar kruha i igara".

Pročitajte više