Djevojka iz BiH pronašla izgubljenog medvjedića: "Raja, što da radimo s ovom bebicom?"

Foto: Facebook

POČETKOM tjedna na Facebook stranici Extreme Sport Sarajevo osvanuo je neobičan oglas.

"Raja ima li ko kakav pametan savjet šta da radimo s ovom bebicom. Jedna naša poznanica je slučajno nabasala na njega u šumi, bio je u jako lošem stanju i majke nije bilo u blizini. Uzela ga je sa sobom da ga nahrani i on je sada dobar, ali ne zna šta da radi s njim. Boji se da ako ga preda lovcima da će ga ubiti. Majku su moguće i ubili jer je nije bilo blizu kada su ga našli... Svaki pametan savjet je dobro došao. Kako ga vratiti u prirodu, a da preživi", pitali su administratori.

Objava se počela širiti velikom brzinom, a ponude su pljuštale sa svih strana. S obzirom na to da se podigla velika prašina te su mnogi osudili djevojku zbog tog čina, ubrzo su administratori stranice morali ponovno reagirati.

"Razgovarali smo sa stručnim osobama kojima smo opisali situaciju u kojoj se našla djevojka koja je nabasala na njega bolesnog u šumi, svi su nam rekli da je uradila jedinu ispravnu stvar. Majka medvjedica nije bila u blizini", napisali su i dodali da je medvjedić na sigurnom, odvojen od ljudi, pregledan od strane veterinara te je u određenom procesu privikavanja na kasnije osamostaljivanje.

"Kako je bio u prilično lošem stanju kada je pronađen, bit će potrebno određeno vrijeme da ojača te će nakon toga biti poduzeti daljnji koraci o kojima ćemo naknadno pisati. Nadam se da razumijete sve ovo zašto se određene stvari kao što su lokacija, osobe koje ga paze i koje su se javile za pomoć drže u tajnosti. Jako puno je komentara i poruka koje su pristizale i još uvijek pristižu, od toga je mnogo onih koje su takoreći prijetećeg sadržaja od ljudi koji nisu valjano ni pročitali par rečenica koje smo napisali u prvobitnom postu", pojasnili su.

Mnogi su ih uputili na utočište za medvjede u Kuterevu, tvrdeći da je to mnogo bolje rješenje od nekog zoološkog vrta. 

Pročitajte više