Dobila četiri "da" u Supertalentu, ali nije smjela na pozornicu: "Dočekala me potpuna katastrofa"

Screenshot: YouTube

DOK SE nakon polufinalnih emisija Supertalenta publika svađala oko onih koji su ušli u finale, mnogi su zaboravili da je između zadnje audicijske i prve polufinalne emisije otpalo mnogo izvođača kojima je žiri dao pozitivne ocjene.

Među njima je i Dijana Mijatović, koju je publika vidjela u prvoj emisiji Supertalenta. Tada je otpjevala pjesmu "It's A Mans World" i dobila četiri da od žirija.

"Moja očekivanja su bila naravno da dam sve od sebe i prođem dalje, u nadi da ću uspjeti prenijeti svoje emocije svoje na ljude, da ću imati lijepo iskustvo i eto malo promocije, vjetar u leđa, ali ono što me dočekalo nakon je apsolutna katastrofa", započela je za Index svoju priču Dijana.

"Prijavila sam se u show, sve po protokolu, pripremala se mjesecima, potrošila krvavo zarađen novac na scenski nastup, ostavila dušu na bini, prošla audiciju dalje sa stabilnih 4 DA od strane žirija, pripremala se za live, izabrala pjesmu, radila na njoj na privatnim satovima s profesoricom solo pjevanja, dobila svoj prvobitni termin, imala sastanke, generalne probe i na kraju usred priprema za drugu live emisiju, nakon što mi prvo oduzeše moj termin rekavši da imaju nekih scenografskih problema, mi jave još da sam back up. U prijevodu nemam svoj nastup, nisam više sudionik, nisam polufinalist, pobili su sve što su mi do tad pisali i govorili, no drže me na lancu da im moram biti na raspolaganju svake nedjelje ako neko otpadne da "uletim" i još budem sretna, uskraćena bilo kakvog marketinga, mogućnosti da ako i dobijem jackpot i oslobodi se termin (koji sam zaradila), itko glasa za mene jer niti sam najavljena da sam taj dan niti sam u prilici ikome javiti. Sad vi prosudite kakav je to osjećaj degradacije i poniženja, a o žalosti i bespomoći da vam ne pričam", dodala je.

Kako radi u ugostiteljstvu, svaki su je dan ljudi pitali kad nastupa, a ona se samo mogla praviti da je sve u redu.

"Skoro sam izgubila posao od traženja svih silnih vikenda slobodno da bih sjedila u backstageu studija našminkana i sređena, gledala sve natjecatelje koji su izvodili svoje točke, čekala i gubila svoje vrijeme, dostojanstvo i živce. Nakon sto sam shvatila da se bliži kraj liveova zvala sam producenta da vidim do kad ću biti back up i kad ću dobit svoj termin koji sam zaradila, a on bi mi govorio da sam znala da je to show i da imaju back up-ove svake godine. Kad sam ga pitala zašto to onda meni nije navedeno u ugovoru i zašto nije rečeno ranije, on bi rekao: 'Takav ti je show, Dijana'", ispričala nam je.

I dalje radi na svom glazbenom putu

Sad se pita je li moguće da svatko tko pokušava izgraditi nešto svoje, a da nema nekog tko ga gura, plaća ili ulaze u njega, biva stopiran, sabotiran, obezvrijeđen, ponižen i hladnokrvno šutnut.

"Meni je dosta diskriminacije i degradacije. Jedino što sam željela je izgraditi svoj put glazbe, boriti se za sebe i one koje volim i uzeti ono što sam zaradila. Ali ne, ovdje vlada samo režim manipulacije, laganja, ismijavanja i obezvrjeđivanja svega za što se boriš cijeli život i gradiš svaki dan. Znate li kako je odraditi smjenu od deset krvavih sati jednog konobara, iz prethodne druge smjene ući u prvu, spavati tri sata, da bih mogla stići na satove pjevanja pa teretanu da budem u formi, štedjeti svaku kunu da biste nešto stvorili dok vaša diploma fakultetska skuplja zrna prašine jer ste odlučili uzeti život u koštac i raditi nemilosrdni posao koji će vam donijet bar dostojanstvo", rekla nam je.

Na kraju je dodala da unatoč neugodnom iskustvu sa Supertalentom, radi i dalje na svom glazbenom putu i snima svoju prvu pjesmu koja će ubrzo biti gotova.

Nova TV: "Od početka smo rekli da je Dijana potencijalni polufinalist"

"Želim ovom pričom najprije objasniti svim ljudima koji su me bodrili, zašto nisam dalje u emisiji, zahvaliti im se i prenijeti svima koji planiraju da se ubuduće prijave na ovaj show da najprije imaju jako zaleđe i da se pripreme na to da mogu biti ni od čega izazvano back upovi ili maknuti skoro bez najave. Nikad ne treba odustati od svog cilja al da se na njemu mogu naći itekakve prepreke, u to sam se veoma uvjerila kroz ovaj period", zaključila je. 

"Prema pravilima showa, 60 najboljih kandidata ulazi u polufinale isključivo odabirom žirija. Dakle, nakon svih odgledanih nastupa s audicija, žiri bira TOP 60 između kandidata koji su dobili najmanje tri ili četiri glasa na audiciji. Dodatno, a prema pravilima licence Supertalent, produkcija bira dodatne kandidata iz najužeg izbora, koji su dobili tri ili četiri glasa na audicijama, i oni postaju back up kandidati. Takvi kandidati nastupaju u slučaju izvanredne situacije da netko od TOP 60 kandidata bude spriječen nastupiti.

Dijana Mijatović je naša ovogodišnja kandidatkinja, koja unatoč dobrom dojmu kojeg je ostavila na žiri, s obzirom na jaku konkurenciju, nije ušla u TOP 60 kandidata. Kandidatkinji se jasno komuniciralo od početka da je potencijalni polufinalist, ali ne i u prvotnoj selekciji 60 polufinalista te je imala sve potrebne i potpune informacije o okolnostima svog nastupa", stoji u odgovoru koji smo dobili od Nove TV.

Pročitajte više