Domaće serije, dokumentarac o NDH, Potjera, Milijunaš: Ovo je jesenski program HRT-a

Foto: Press

HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA najavljuje početak nove jesenske sheme HTV-a koju će predstaviti u posebnoj emisiji u ponedjeljak 20. rujna od 21 sat na drugom programu HRT-a. U nastavku vam donosimo detaljan pregled programa, a što nas čeka na ostalim televizijama možete pogledati ovdje

Prvi program HTV-a

Ponedjeljkom na Prvom programu HTV-a nakon uvodne nove sezone Potjere (koja kreće s prvim danom nove jesenske sheme) te Dnevnika 2, termin u 20:10 rezerviran je za domaći dokumentarni program koji u ponedjeljak 20. rujna otvara dokumentarna serija NDH u 12 epizoda. Autori serijala su dr. Hrvoje Klasić i Miljenko Bukovčan, koji potpisuje i režiju. Nakon nje u prosincu slijedi još jedna dokumentarno-politička serija, Hrvatsko proljeće. U nastavku sezone na male ekrane vraća se i Goran Milić, autor brojnih uspješnica i posljednjeg serijala What's up Amerika, s novim dokumentarnim serijalom u osam epizoda What’s up London, Berlin, Paris.  

 

Potom u 21:05, terminu namijenjenom domaćim dramskim i dokumentarno-igranim serijama, nakon Duge mračne noći 29. studenoga kreće i Doba uskoka, četverodijelna serija Božidara Domagoja Burića, te u prosincu šest epizoda Matanićevog Područja bez signala. U novoj shemi čekaju nas još i nove četiri epizode Nestalih 2 te šest epizoda Šutnje. U 22 sata od ponedjeljka do četvrtka slijede Otvoreno i Dnevnik 3 te u 23:20 strani dokumentarni film.

Utorkom u prime-timeu nakon Potjere i Dnevnika 2 u 20:10 na Prvom programu HTV-a je peta sezona talk-showa Tončice Čeljuske U svom filmu. Novu sezonu showa, u kojem predstavlja priče poznatih i uspješnih osoba najrazličitijeg spektra, u utorak 21. rujna otvara razgovorom s Milošem Bikovićem. Razgovor s Bikovićem vodila je ljetos tijekom filmskog festivala u pulskoj Areni. Potom Tončici u goste stižu Tatjana Matejaš Tajči, slavni argentinski tenor Jose Cura, zatim Ljerka Mintas Hodak (koja će se prisjetiti i uspomena iz studentskih dana i Hrvatskog proljeća), a dolazi i predsjednik europske nogometne organizacije UEFA Aleksandar Čeferin.

Utorkom u 21:05 slijedi strani dokumentarni film u BBC-jevoj produkciji. Na popisu stranih dokumentaraca nove sezone su i naslovi poput Tristo milijuna godina, Titanic - unutar olupine, Raul Castro, posljednji revolucionar, Orijent-express: Vlak koji ispisuje stranice povijesti, Borba za Brexit bez dogovora, Julian Assange: Cijena istine i tako dalje.

Srijeda u 20:10 je pak i ove sezone rezervirana za talk-show Romana Bolkovića 1 na 1 i za njegove goste, a u 21:05 strani dokumentarac iz ciklusa Mijenjamo svijet.

U četvrtak 23. rujna kreće i nova sezona kviza Tko želi biti milijunaš? s Tarikom Filipovićem, nakon čega slijedi magazin Puls, koji nam i ove sezone donosi brojne neobične priče i reportaže. Novost je i novi termin vanjskopolitičkog magazina Agenda svijet, koji u novoj shemi ide četvrtkom u 21:30 nakon Pulsa.

Petak je pak u 20:10 na Prvom programu rezerviran za blockbuster, nakon kojega oko 21:45 kreće i nova sezona zabavnog talk-showa Daniele Trbović 5com s Danielom. Danielini prvi gosti u petak 24. rujna bit će kultni slovenski kantautor Zoran Predin i naš teniski as Borna Ćorić. A nakon Dnevnika 3 oko 23:20 slijedi još jedan birani film.

Subotnji prime-time do kretanja nove, 4. sezone A strane ispunjavat će blockbusteri u večernjem terminu. Najavljeni su filmovi poput Nemoguća misija: Raspad sistema, Svjetski rat Z, Robin Hood, Leptir, Još jedna runda, Sad ili nikad, Operacija Finale, Čovjek iz sjene...

Nedjelju na Prvom programu, nakon nove sezone game showa Volim Hrvatsku i večernjeg Dnevnika 2, u 20:10 otvara se nova humoristična serija - sitcom Minus i plus, koja će u 12 epizoda zabavljati gledatelje klasičnim odnosima Purgera i Dalmatinaca od 26. rujna do 12. prosinca, nakon koje kreće sljedeća serija - Mrkomir Prvi u 13 epizoda, a koji je rađen po uzoru na klasične BBC-jeve humoristične serije poput Crne guje i slično.

Nakon humorističnih serija na rasporedu je u 20:45 domaći dokumentarni serijal Kako je obranjena Hrvatska u 12 epizoda te Judita 19. prosinca, a od polovice siječnja kreću i Osjećaji, novi serijal Roberta Knjaza koji će trajati do konca veljače. U ožujku kreće i novi serijal od osam epizoda Andree Buče Stani na otoku. Potom je u terminu od 21:45 strani dokumentarac, a nakon Dnevnika 3 se nastavlja ciklus Zlatno doba Hollywooda.

Drugi program HTV-a

Shema Drugog programa HTV-a također slijedi gledateljima već uobičajene slotove pa tako ponedjeljkom počinje u 20:05 sa Stadionom, nastavlja se filmom u 21 sat i od 22:30 s dvije strane serije te obiteljskim filmom u ponoć i 30 minuta. Kad je riječ o stranim i hit serijama koje idu od ponedjeljka do subote, valja naglasiti da su posrijedi posve nove sezone serije poput Sluškinjina priča, Ray Donovan, Crna lista, Vikinzi, Babilon Berlin, Sin, Tko ubija u Brokenwoodu, Vera, Umorstva u Midsomeru, Milijarde, Nijemi svjedok, Agatha Christe: Ubojstva po abecedi, Igra prijestolja...

Utorkom na Drugom idu strani dokumentarni filmovi o prirodi i životinjama, srijedom sportski program i Liga prvaka, četvrtkom lifestyle magazin Klub 7 i premijerni ciklus Hrvatskog filma u 21 sat (Mrtve ribe, Posljednji Srbin u Hrvatskoj, Dopunska nastava, Ribanje i ribarsko prigovaranje, Plavi cvijet).

Petkom idu krimi serija i dvije strane serije. Subotnji je prime-time večer za  strane dokumentarce ili blockbuster, potom avanturistički strani dokumentarni film i tri serije, a nedjelja za film s 5 zvjezdica i kostimiranu seriju oko 21:30 te late-nigt showa Grahama Nortona i glazbeni dokumentarac.

Kad je pak riječ o sportskom programu na Drugom, glavni aduti bit će Zimske olimpijske igre te nogometno SP-u, u studenom 2022. u Kataru.

Jesen se otvara prijenosom najstarije sportske priredbe u Hrvatskoj - Memorijalom Borisa Hanžekovića, a na ekrane se vraća i  europsko klupsko natjecanje - nogometna Liga prvaka. Uz novu sezonu domaće košarkaške lige i svjetskog skijaškog kupa gledatelji će moći uživati i u međunarodnoj biciklističkoj utrci CRO Race koja kroz šest etapa voženih diljem Hrvatske u svijet šalje promocijsku razglednicu.

Pročitajte više