Dudu se "bančenjem" po zagrebačkim klubovima priprema za povratak na teren

EDUARDO DA SILVA, Arsenalov napadač i proslavljeni hrvatski nogometaš koji je brutalno ozlijeđen u veljači ove godine, te koji zbog slomljene noge nije mogao braniti boje hrvatske reprezentacije na Euru 2008., vratio se u Zagreb gdje je sa suprugom Andreom, Ettom i još nekoliko bivših suigrača iz Dinama proveo večer družeći se u orijentalnom klubu Escobar na zadnjem katu zagrebačkog shopping centra Avenue Mall. Naš fotograf uspio ih je fotkati na ulasku u klub gdje su ostali do dva sata u noći, a za fotografiranje nikako nisu bili raspoloženi.

Dudu je sinoć viđen i u klubu Saloon gdje se zabavljao do ranih jutarnjih sati, a po izlasku iz kluba lice je prekrio kapuljačom kako ga nitko ne bi prepoznao. Nakon brutalne ozljede Eduardo da Silva je pod povećalom javnosti, i to ne samo sportskih novinara - svi su zainteresirani za njegov oporavak, a mnogima je laknulo nakon što je nastavak Duduove karijere prestao biti upitan. Teška ozljeda koju je Eduardu zadao kapetan Birminghama, Martin Taylor, sablaznila je sportski svijet, a ponajviše hrvatskog izbornika Bilića, koji je cijelu strategiju uspjeha hrvatske repke na Euru temeljio upravo na da Silvi.

Silva je povratak na teren najavio za nadolazeći Božić, a treninge bi trebao započeti već ovoga mjeseca. Eduardo je krajem prošlog mjeseca sudjelovao u propagandnoj akciji "Londonski tjedan mira", te je u ime Arsenala nazočio malonogometnom turniru čiji je bio domaćin. Akciju jednom godišnje organiziraju londonske gradske četvrti, utjecajni javni pojedinci, poslovne i marketinške agencije, a cilj joj je promovirati pojačanu koheziju u zajednici, sigurnost i mir u čitavom glavnom gradu Velike Britanije.

Z.K.
Foto: Index

Pročitajte više