Eastwood poletio za filmom o Neilu Armstrongu

CLINT EASTWOOD pretvorit će fikciju u stvarnost na svojem drugom putovanju u svemir, piše Variety.

Nakon što je s Warner Bros. studiom 2000. godine zajedno radio na filmu "Svemirski kauboji", glumac-producent-redatelj sada je kupio filmska prava na autoriziranu biografiju astronauta Neila Armstronga, iz pera povjesničara Jamesa R. Hansena, nominiranog za Pulitzerovu nagradu.

Eastwood će producirati i režirati film za Warner Bros. putem svoje producentske tvrtke Malpaso, ali neće glumiti u adaptaciji, za koju se još uvijek traži scenarist.

Knjiga, pod naslovom: "Prvi čovjek: život Neila A. Armstronga", prati Armstrongovu karijeru od vremena kad je bio borbeni pilot u Korejskom ratu do njegovih iskustava u američkom programu istraživanja svemira i njegove povijesne uloge prvog čovjeka koji je zakoračio na Mjesec.

Hansen, koji ima ekskluzivna prava na Armstrongovu priču, trebao bi završiti svoju knjigu do kraja 2004. godine.

Eastwood trenutno za Warner Bros. radi na post-produkciji filma "Mystic River", kriminalističke drame snimljene prema bestseleru Dennisa Lehanea. U filmu, koji je producirao i režirao Eastwood, glume Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne, Marcia Gay Harden i Laura Linney.

"Milijuni ljudi gledali su kako Neil Armstrong staje na površinu Mjeseca, a još milijuni i milijuni drugih su te slike vidjeli kasnije", rekao je Eastwood. "Međutim, sam Armstrong vrlo je enigmatična osoba. Knjiga Jamesa Hansena istražuje život privatnog čovjeka koji je podijelio duboko iskustvo s cijelim svijetom; to je priča koja bi prema mojem mišljenju mogla postati zanimljiv film".

Eastwoodovi nedavni pothvati uključuju "Krvavi posao" i "Svemirske kauboje", koje je producirao i režirao, a u kojima je glumio zajedno s Tommyjem Leeom Jonesom, Donaldom Sutherlandom i Jamesom Garnerom. Film govori o skupini od pet umirovljenih vrhunskih borbenih pilota, koji su vraćeni u službu NASA-e tijekom velike satelitske krize.

Eastwood je osvojio Oscara za režiju za vestern "Nepomirljivi", koji je ugrabio ukupno četiri kipića, uključujući nagradu za najbolji film. Također je dobitnik nagrade Irving G. Thalberg Akademije filmskih znanosti i umjetnosti 1995. godine.

Pročitajte više