Ekskluzivno na Indexu preslušajte tri pjesme s novog albuma Luke Nižetića

LUKA NIŽETIĆ krajem ovog mjeseca objavit će svoj prvi live album, a tri pjesme sa spomenutog albuma uoči objave ekskluzivno možete preslušati na Indexu. Pjesme su snimljene tijekom koncerta kojeg je Luka održao u Zagrebu 21. ožujka prošle godine, u sklopu mini turneje "Na tren i zauvijek", a ideja da se nakon tri studijska albuma i niza uspješnih pjesama koje su dotad obilježile Lukinu karijeru realizira njegov prvi live album, nekako se nametnula sama po sebi.

Radi se o svojevrsnom kompilacijskom izdanju koje ispunjava niz poznatih pjesmama koje su inače standardni program Lukinih koncerata.

Mladom splitskom glazbeniku te su se večeri pridružile mnoge kolege pa uz Lanu Jurčević, klapu Kampanel i Ezerki ističemo i vrsne instrumentaliste Brunu Urlića na violini te Marjana Krajnu na harmonici. Ovaj album nudi Lukine noseće skladbe u posebno pripremljenim aranžmanima.

Po prvi put na Lukinom nosaču zvuka našla se i live verzija skladbe "Robot" s kojom se Luka predstavio na Dori 2003. godine te obrada Oliverove skladbe "Moje prvo pijanstvo". Pjesma "Ti si meni sve" odabrana je za službeni live singl albuma, dok je u bonus track pjesma Mire Buljana "Otkad ljubim te" koju će Luka službeno predstaviti na CMC festivalu u Vodicama.

"Evo ti ljubav" feat. Ezerki

Prva live snimka na albumu je "Evo ti ljubav". Glazbu za pjesmu je napisao Dino Merlin, a tekst su Dino Merlin i Luka Nižetić napisali zajedničkim snagama. Uz Luku je zapjevala ženska makedonska skupina Ezerki.

"Samo mi reci da (ljepotice mala)" feat. klapa Kampanel

Autor glazbe i teksta je Dino Šaran, a sa Lukom je zapjevala klapa Kampanel. "Samo mi reci da (ljepotice mala)" pjesma je s kojom je Luka 2007. godine osvojio na HRF-u prvu nagradu radijskih slušatelja.

"Ti si meni sve"

Službeni singl live albuma je pjesma "Ti si meni sve" s Lukinog prvog albuma "Premijera", objavljenog 2005. godine. Autor glazbe je Silvio Pasarić, a teksta Inge Privora.

Pročitajte više