Estradni maskenbal raspametio zagrebačke modne žrtve

MADONNA, Abba, Marilyn Monroe i druge pop legende našle su se zajedno na pisti Wella Fashion Weeka i to u izvedbi brojnih pjevača, glumaca i voditelja koji su spektakularnom točkom otvorili još jedan modni tjedan u metropoli. Ivanka Mazurkijević u ulozi kraljice popa pobrala je najveći pljesak, a njenom su se tumačenju Madonne do suza smijali gledatelji, manekenke pa i dizajneri. Maddie, imaš konkurenciju, i to bijesnu!

Vrijeme maskenbala dolazi tek za nekoliko mjeseci, no nekolicina domaćih estradnjaka požurila se sa čarima maskiranja u svrhu predstavljanja nove Welline kolekcije koja je domišljato otvorila Fashion Week. Iva Šulentić i Damir Markovina kao Bonnie i Clyde, Simona Gotovac u ulozi Marilyn Monroe, Jasna Bilušić kao Marlene Dietrich te Anja Alavanja, Jelena Perčin i Vladimir Tintor kao grupa ABBA vratili su nekoliko stotina posjetitelja u zlatne godine prošlog stoljeća, no organizatori su se potrudili da nas podsjete i na novije pop fenomene.

Ivankina Madonna - zvijezda večeri

Ivanka Mazurkijević podsjetila nas je na dane kad se Madonna šetala u zlatnom korzetu Jeana Paula Gaultiera, a svojim je pozama i kretnjama, tipičnim za pop kraljicu, pokazala da je ozbiljno shvatila zadatak. Na pisti Wella Fashion Weeka plesali su i protagonisti mjuzikala "Hairspray" i "Chicago", a pala je i pokoja špaga iz kultnog filma "Flashdance".

Dašak Hollywooda na pisti u balonu Boćarskog doma odlično je najavio modna zbivanja do kraja tjedna - na Wella Fashion Weeku predstavit će se, naime, brojni domaći i inozemni dizajneri, a i ove nas sezone očekuje Fashion buvljak, humanitarna akcija u kojoj, jednostavno rečeno, za sitne novce možete kupiti odjeću domaćih kreatora, i time pomoći Centru za rehabilitaciju Filip i Jakov kojemu, u suradnji s Međunarodnim klubom žena, idu sredstva od prodanih artikala.

D.K.
Foto: L.T.

Pročitajte više