´Far from heaven´ najbolji film za filmske kritičare Seattlea

UDRUGA filmskih kritičara Seattlea proglasila je najboljim filmom 2002. godine hvaljenu dramu s radnjom iz pedesetih godina ´Far from Heaven´.

Film, jedan od favorita za osvajanje Oscara iduće godine, nagrađen je u još pet kategorija, uključujući i one za najboljeg redatelja i najbolju glumicu.

Todd Haynes je proglašen najboljim redateljem, a osvojio je i nagradu za najbolji originalni scenarij, javlja BBC.

Julianne Moore, dobitnica nagrade za najbolju glumicu, u filmu glumi kućanicu iz Connecticuta koja se bori s rasnim i seksualnim problemima tog vremena.

Film je nagrađen i za najbolju glazbu i kameru.

Najboljim filmskim ´come-backom´ u prošloj godini kritičari su proglasili ulogu Daniela Day-Lewisa u Scorsesejevom filmu ´Gangs of New York´.

´Far from Heaven´ visoko je kotirao i na prošlotjednoj dodjeli nagrada Udruge njujorških filmskih kritičara. Tada je za mušku sporednu ulogu nagrađen Dennis Quaid, a za žensku Patricia Clarkson.

Najveća konkurencija filmu je mjuzikl ´Chicago´, vodeći favorit za osvajanje Zlatnog globusa, za koji je nominiran u četiri kategorije, i kasnije Oscara.

´The Hours´ Stephena Daldryja, ´Gospodar prstenova: Dvije kule´ i ´Adaptation´ Spikea Jonzea također bi mogli dobro proći na dodjelama nagrada u idućih nekoliko mjeseci.

Pročitajte više