Filip je tukao gayeve s huliganima, a danas se bori za prava LGBT osoba

Foto: Facebook

FILIP ROKSANDIĆ dugo nije mogao prihvatiti da je gay pa je 2010. godine bio među huliganima koji su napali Paradu ponosa u Beogradu, piše Kurir. I danas se taj događaj pamti kao najkrvaviji i najbrutalniji napad na LGBT osobe u Srbiji.

Filip je danas deklarirani homoseksualac i promotor kampanje "Bit će bolje", koja serijom video spotova želi potaknuti mlade LGBT osobe da prihvate sebe. Objašnjava da je dugo istraživao tko je,a plašeći se priznati si da je gay, svrstao se među huligane koji su napali Paradu ponosa.

"Godine 2010, kad se održao jedan od sigurno najkrvavijih Prideova, bio sam na drugoj strani, strani onih koji se protive tome... Nisam mogao prihvatiti sebe i bježao sam od svega toga. Onda sam shvatio da će mi biti sve teže ako više bježim, shvatio sam da trebam stati, da se suočim i prihvatim sebe", ispričao je, ističući da otkako je prihvatio da je gay ima više samopouzdanja i osjeća se kao da se oslobodio tereta.

"Svatko se treba boriti za ono što voli, bila to ljubav prema klubu ili prema partneru"

Period koji je proveo s huliganima gleda kao na vrijeme svoje nezrelosti, a priznaje da neki njegovi potezi nisu bili ispravni, no zbog svega danas sve sagledava iz više kuteva prije nego što povuče neki potez.

Mladima poručuje da budu ono što jesu, a ima poruku i za navijače.

"U današnje vrijeme svaka ljubav nailazi na osudu u društvu, prvenstveno zbog toga što je nekome to neprihvatljivo. Svatko se treba boriti za ono što voli, bila to ljubav prema klubu ili prema partneru", rekao je.

Kampanju "Bit će bolje" realizira inicijativa za demokratsku tranziciju i Loud & Queer, uz podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije. 

Pročitajte više