Fotka smeća postala hit na internetu, vidite li zbog čega?

Foto: Instagram

OTKAKO je na Instagramu podijelila fotografiju kornjače koju je napravila od smeća, Dominique je znala da mora to pretvoriti u veći projekt.

Dominique je počela skupljati smeće kad je šetala psa ili vodila djecu u školu, no uskoro rođen #projectlittercritter, a pod istim hashtagom ljudi sa svih strana svijeta pozvani su da mu se priključe, što su mnogi i napravili.

Smeće je veliki problem koji, ne samo da prijeti okolišu, već i košta. Dominique želi podići svijest o tome. "Svi vidimo smeće - posvuda je, no vrlo često vidimo ga kao problem nekoga drugoga - nismo ostavili smeće pa ga ne moramo ni pokupiti. No jednom kad leži na podu i po ulicama, po našim šumama i na našim plažama i u morima, postaje naša odgovornost. Naš je planet i svi bismo trebali raditi na tome da ga očistimo", napisala je za Bored Panda.

Ranije ove godine Dominique je sudjelovala u čišćenju plaže tijekom odmora u Maleziji. Kaže kako je njezina ekipa u samo 30 minuta prikupila smeća za barem deset vreća. Uz pomoć partnera i djece, napravila je skulpturu karetne želve - kritično ugrožene životinje - kako bi istaknula koliku štetu radimo našem planetu samo korištenjem jednokratne plastike.

Njezinom projektu mnogi su se priključili, a na društvenim mrežama sve je više fotografija s hashtagom koji je pokrenula, a ona je sretna da se širi ekološka svijest.

Pročitajte više