Fotografija hambureka postala hit u regiji

Video: Telegraf.rs

IAKO se burek s pljeskavicom u srpskom Boru prodaje već više od 10 godina, zahvaljujući nedavnoj viralnoj fotografiji s Twittera vijest o njemu proširila se cijelom regijom.

Ekipa Telegrafa uputila se u Bor, a ondje ih je ispred pekare Košuta, gdje se prodaje hamburek, dočekao autor hit fotografije David Katanić, koji nije očekivao da će fotografija koju je prijatelju poslao da mu dokaže kako burek s pljeskavicom zaista postoji postati viralna.

"Prijatelj je taj koji je objavio fotografiju na Twitteru. Fotka je potom eksplodirala, to nitko nije očekivao", rekao je David, koji kaže i kako ni sam ne zna kako se priča o toj gurmanskoj poslastici proširila tek sad. "Pa iskreno, ne znam. Vjerojatno zato što nije nešto što lokal ima službeno na meniju ili na cjeniku, već izlaze u susret mušterijama koje svrate i traže burek s pljeskavicom", pojašnjava David.

Hamburek je nastao sasvim spontano, prije više od desetljeća. Tadašnja omladina vraćala se kući iz noćnog provoda pa su svratili do Košute. Nekome iz društva je palo na pamet da naruči burek s pljeskavicom, a ostalo je, kako se kaže, povijest. 

Pročitajte više