FOTO/VIDEO Robert De Niro probao burek pa oduševio Sarajlije: "Napad na Sarajevo je bila sramota"

Foto: FAH

SARAJEVO je jutros dospjelo u većinu važnijih svjetskih medija zbog dolaska Roberta De Nira, koji je jučer poslijepodne uoči Sarajevo Film Festivala stigao glavni grad BiH i potpuno oduševio građane, prenose lokalni mediji.

Prije no što je otvorio SFF i uručeno mu je Počasno srce Sarajeva za životno djelo, legendarni glumac obišao je i židovsko groblje i muzej tunela spasa, u društvu svoje dvoje djece.

"Zbog onog što sam gledao u vijestima, granatiranje četiri godine, vidio sam grad s brda danas... Sramota je da ovakav grad bude napadnut. Otišao sam vidjeti i tunel. Pitali su me više puta i obećao sam doći na SFF, doveo sam dvoje djece, htio sam da sve ovo dožive sa mnom", rekao je De Niro po dolasku na crveni tepih.

"Grozno je što se događalo u Sarajevu i New Yorku. Imamo neku neslužbenu vezu. Možda i službeniju nego što kažem... Čuvat ću ''Srce Sarajeva'' i pamtiti Sarajevo sa zadovoljstvom, jer nema puno gradova na svijetu koji su bili hrabri i pokazali srce kada je bilo najpotrebnije u najtežim trenucima", dodao je De Niro, koji je jučer poslijepodne u isprobao i delicije po kojima je Sarajevo poznato: pite, burek, zeljanice, baklavu i druge specijalitete.

Sarajlije su De Nira dočekali bučnim ovacijama pa je uz crveni tepih vladala prava pomama za autogramom, a tijekom dana taksisti su na ulicama svoja vozila oblijepili posterima s glumčevim likom.

Obzirom na golemi interes javnosti, organizirana je i "kafa sa De Nirom", odnosno razgovor s poznatim glumcem koji će se uživo od 10.15 prenositi sa Facebook stranice Sarajevo Film Festivala.

Pročitajte više