Frankfurtski DJ Ata nastupa u klubu Porat kraj Pirovca

IZ KLUBA Porat (koji se nalazi u uvali Porat kraj Pirovca, u neposrednoj blizini parka prirode Vransko jezero, ali i Vodica, Šibenika i Zadra) u sklopu bogatog ljetnog programa, za ovu subotu 28.lipnja pripremili su premijerno gostovanje Frankfurtskog DJ-a i glazbenog gurua Atanasiosa Christos Maciasa, umjetničkog imena DJ Ata. Ata je jedan od najdugovječnijih DJ-a i producenata njemačke klupske scene, osnivač triju etiketa te vlasnik jednog od najutjecajnijih klubova u svijetu.

Zajedno sa kolegama iz prodavaonice ploča Delirium pokreće izdavačku kuću "Ongaku", a zatim i etikete "Klang Elektronik" i "Playhouse" koje su uvelike utjecale na oblikovanje elektronske glazbe u Njemačkoj i postale prepoznatljive po originalnom zvuku i talentima okupljenim oko DJ Ata-e. Ricardo Villalobos, Isolee, LoSoul i Blaze producirali su mnoga glazbena djela i pridobili publiku bez obzira radi li se o underground uradcima kao Villalobosov "Easy Lee", Isolee "Beau Mot Plage" ili velikog MTV hita "Lovelee Dae" Američkog dvojca Blaze. Kako sam Ata kaže, njegov posao je da kultivira, živi i razvija glazbu, a kako bi se mogao još više približiti publici, Ata u Frankfurtu otvara klub Robert Johnson, jedan od najznačajnijih klubova u svijetu, posvećen istoimenoj legendi blues gitare.

Uz Atu, svoju glazbu uživo izvoditi će Marko Pelaić "Home Boy", član Zagrebačke izdavačke kuće i kolektiva Home Made Electronica rodom iz Stankovca. Spomenimo kako je Marko svojim posljednjim glazbenim izdanjem "Eggs and Beans" afirmirao vlastiti stil, zasnovan na house formama, o kojem se pozitivnim tonom pisalo u engleskom časopisu DJ Mag. Marko je autor i bubnjar, producent zagrebačkog Drumm'n'Bass benda BILK, te vješt izvođač koji svoju glazbu bazira na plesnim formama, eksperimentalnoj elektronici i otvorenoj komunikaciji s publikom.

K.H.

Pročitajte više