Ove fotografije su dokaz da je Penelope Cruz jedna od najljepših žena na svijetu

Foto: EPA/Profimedia

JEDNA od najljepših holivudskih glumica Penelope Cruz proslavila je 50. rođendan, a i u sada već šestom desetljeću života privlači poglede gdje god se pojavi. Španjolka neobične ljepote u svijetu je filma već duže od 30 godina, a svoju je prvu ulogu ostvarila u filmu Šunka, šunka kad je imala 17 godina.

Proslavila se u filmovima Pedra Almodóvara čija je dugogodišnja muza, isprva se pojavljujući  u njegovim Carne trémula (1997.) i Todo sobre mi madre (1999.). Njezina prva uloga na engleskom jeziku bila je u Talk of Angels (1998.), koji je dovršen 1994., ali nije objavljen nekoliko godina.

Zatim se pojavila u suvremenom vesternu The Hi-Lo Country (1998.). Cruz se brzo etablirala kao istaknuta glumica u Hollywoodu. Pojavila se u romantičnoj komediji Woman on Top (2000.) i glumila uz Matta Damona u All the Pretty Horses (2000.)

Glumila je uz Johnnyja Deppa u Blow (2001.), filmu temeljenom na životu Georgea Junga, najplodnijeg trgovca kokainom u Sjedinjenim Državama tijekom 1970-ih. Cruz se zatim također pojavila u filmovima Vanilla Sky, Bandidas i Head in the Clouds.

Snimala film u Hrvatskoj

Za ulogu u filmu Woodyja Allena iz 2008. godine, Vicky Cristina Barcelona, u kojem je glumila uz Scarlett Johansson i svog sadašnjeg muža Javiera Bardema, osvojila je svog prvog Oscara i tako postala prva Španjolka koja je dobila tu nagradu.

Zbog jednog njezinog filma i Korčula se našla na filmskom platnu. Tamo se 2011. godine snimao film Venuto Al Mondo s Penelope Cruz u glavnoj ulozi. Oskarovka je glumila tajanstvenu Gemmu koja odlazi na put u Sarajevo sa svojim 16-godišnjim sinom Pietrom.

Godine 2017. Cruz je bila dio zvjezdane postave filma Ubojstvo u Orient Expressu, temeljenog na istoimenom romanu Agathe Christie iz 1933. Zatim je prešla na male ekrane kako bi glumila Donatellu Versace u seriji The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story (2018.).

Penelope i njezin suprug Javier upoznali su se na snimanju filma Šunka, šunka i ostali u kontaktu, ali nisu se ozbiljno povezali do suradnje u filmu Vicky Cristina Barcelona. Vjenčali su se 2010. na Bahamima. Imaju dvoje djece: sina Lea koji je rođen 2011. i kćer Lunu koja je rođena 2013.  

Povodom 50. rođendana Penelope Cruz pripremili smo vam galeriju njezinih fotografija.

Pročitajte više