Gates je jednom godišnje provodio vikend s bivšom curom, Melinda je to odobravala

Foto: ©2021Dave Weaver/Guliver/AP

NAKON što je Bill Gates objavio da se nakon 27 godina braka razvodi od supruge Melinde, njegov privatni život našao se u fokusu javnosti, a posebnu pozornost privukao je Gatesov intervju iz 1997., u kojem je otkrio da jednom godišnje provodi vikend s bivšom djevojkom Ann Winblad.

Gates je svakog proljeća provodio nekoliko dana s Ann u njenoj kući u Outer Banksu, gdje su uživali u šetnjama plažom i druženju. To je odobravala njegova sada već bivša supruga Melinda, rekao je 1997. za The Times. "S njom se mogu zezati dok u isto vrijeme razgovaramo o biotehnologiji", rekao je tad Gates.

On i Ann prekinuli su 1987., nakon tri godine veze, dijelom i zbog toga što je pet godina starija Ann tad bila spremna za brak, dok Gates, kako je otkrio, nije. "Kad sam odlučio oženiti Melindu, nazvao sam Ann i tražio njen blagoslov", rekao je za The Times.

"Rekla je da će mi Melinda odgovarati jer ima intelektualnu izdržljivost", dodao je.

Ann, danas 70-godišnjakinja, u međuvremenu se udala za Edwarda Alexa Kleina, a kuća u kojoj su se ona i Gates redovito nalazili sada je dostupna i za najam.

Vijest o razvodu objavili na Twitteru

Vijest o razvodu Melinda i Bill objavili su na svojim Twitter profilima.

"Nakon puno razmišljanja i puno rada na našoj vezi, donijeli smo odluku da okončamo svoj brak", napisali su. 

"Tijekom posljednjih 27 godina odgojili smo troje nevjerojatne djece i izgradili temelj koji djeluje u cijelom svijetu kako bi omogućio svim ljudima zdrav i produktivan život. I dalje dijelimo uvjerenje u tu misiju i nastavit ćemo zajednički rad u zakladi, ali više ne vjerujemo da možemo zajedno rasti u paru u sljedećoj fazi našeg života", dodali su.

U braku su bili 27 godina. Upoznali su krajem 1980-ih kada se Melinda pridružila Billovoj tvrtki Microsoft, a vjenčali su se 1994. godine. U braku su dobili troje djece, a tijekom braka postali su filantropi i osnovali ogromnu zakladu Bill i Melinda Gates.

Pročitajte više