GENIJALNI RECEPT Mramorna jaja od čokolade, koja možete odmah i pojesti

Screenshot: YouTube

POSLJEDNJIH dana pretražujete internet za zgodnim stvarima koje biste mogli (pokušati) napraviti ovog Uskrsa. Super, i mi.

Tako smo u potrazi za postupkom izrade mramornih jaja naletjeli na ovaj video i bit ćemo iskreni - u početku nismo vjerovali što gledamo. Ukratko, ovo nisu mramorna jaja koja smo tražili, ovo je još bolje.

Dakle, trebat će vam 600 ml slatkog vrhnja, 7 listića želatine, 2 žlice šećera, 2 žlice čokolade u prahu, 6 jaja, žlica ekstrakta od vanilije i zdjelica leda.

Najprije zagrijte slatko vrhnje, koje ne smije zakuhati. U njega dodajte šećer, a nakon toga namočenu želatinu. Miješajte dok se sve ne rastopi.

Kad se želatina otopi, polovicu smjese prelijte u drugu zdjelu i u nju dodajte ekstrakt vanilije. Drugu polovicu zadržite na štednjaku te u njoj rastopite čokoladu u prahu. Također možete upotrijebiti i kakao. Kad se čokolada otopi, maknite lonac s vatre i ostavite obje smjese da se hlade.

Za to vrijeme pripremite jaja tako što ćete ih izbušiti na oba kraja. Ispušite žumanjak i bjelanjak, a kad završite jednu rupu proširite da u nju stane mali lijevak, a drugu začepite smjesom brašna i vode kako krema ne bi curila van.

Jaja stavite u zdjelicu s ledom, uzmite jednu od krema i ulijte preko lijevka dvije žličice. Potom ulijte dvije žličice druge kreme. Budite jako oprezni jer su ljuske jaja jako osjetljive.

Kad napunite sva jaja ostavite ih na ledu, a možete ih staviti i u hladnjak. Nemojte ih stavljati u zamrzivač. Nakon deset minuta hlađenja vrijeme je za skidanje ljuske.

Autorica videa preporučuje serviranje na torti Savoy, no mislimo da vam nitko neće zamjeriti ako ih samo iznesete. 

>>>VIDEO Za ove fenomenalne pisanice trebat će vam samo lak za nokte<<<

>>>VIDEO Isprobali smo bojanje jaja pjenom za brijanje - evo kako su nam ispala<<<

Pročitajte više