Gibson smatra da "najgore" vezano uz njegov film o Kristu tek dolazi

USPRKOS svim kontroverzama koje već tjednima prate najnoviji redateljski uradak Mela Gibsona "The Passion of the Christ" o posljednjih 12 sati života Isusa Krista, Gibson je na sastanku s 4500 kršćanskih svećenika u srijedu kazao kako smatra "da najgore tek dolazi".

Dan nakon što su visoki dužnosnici Vatikana opovrgli da je Papa podržao njegov film o Kristovim mukama, Gibson ga je odlučio prikazati Globalnoj mreži svećenika na konferenciji u Orlandu.

Kao i na prijašnjim projekcijama, medijima je ulaz bio zabranjen, a ponovila se i bojazan židovskih skupina da bi film mogao potaknuti antisemitizam s obzirom da sugerira da su židovske vlasti u Jeruzalemu prije 2000 godina bile odgovorne za razapinjanje čovjeka kojeg kršćani poštuju kao Boga.

U utorak je jedan od savjetnika Svetog Oca odbacio tvrdnje medija da je Papa Ivana Pavao Drugi pozdravio točnost kojom film slijedi Bibliju, kazavši: "Sveti Otac nije iznio mišljenje o filmu".

Gibson nije spomenuo vatikansko opovrgavanje kad se obratio svećenicima. Zahvalio im je na potpori, ali ih je upozorio: "Tek očekujem najgore. Nadam se da sam u krivu, nadam se".

Gibson je rekao da je film nastajao posljednjih 12 godina dok je meditirao o gospel pričama o Bogu koji je postao čovjekom kako bi mogao platiti za ljudske grijehe.

"Mogao je to učiniti i tako da poreže prst i pusti malo krvi, ali nije, htio je to učiniti kako treba", kazao je Gibson.

Pročitajte više