Bezobrazno zgodni kanadski premijer izazvao pravu gužvu na skupu G20

NOVI karizmatični kanadski premijer Justin Trudeau, kojeg nazivaju najzgodnijim svjetskim državnikom, debitirao je u nedjelju na svjetskoj pozornici u Antalyi i postao najtraženijom metom za snimanje selfieja.

Kanadski premijeri rijetko izazivaju 'gužvu' na međunarodnim okupljanjima, ali nije bilo šanse da 43-godišnji Trudeau ostane nezapažen na summitu G20.

Njegova liberalna stranka pobijedila je na općim kanadskim izborima nakon desetljeća vladavine konzervativaca predvođenih uvijek namrgođenim Stephenom Harperom.

Trudeau je u nedjelju ujutro došao na skup poduzetnika i sindikalaca na marginama summita i strpljivo se rukovao i pozirao s desecima ljudi koji su u redu čekali da ga pozdrave.

Kanadski dužnosnici tvrde da i svjetski državnici jedva čekaju Trudeau stisnuti ruku i da već ima 'brdo' ponuda za bilateralnim sastancima.

Jedan je diplomat rekao da strka oko Trudeaua pomalo podsjeća na "doba Camelota", odnosno medijsku pompu kakva je pratila Johna F. Kennedyja.  

Čim je izabran za kanadskog premijera 19. listopada, Trudeau je postao prava zvijezda zbog svog atraktivnog izgleda, a brojne Kanađanke priznale su da su dale glas samo zato što je seksi.

Prije no što je zaplivao političkim vodama, Trudeau je još imao dugu kosu, ponosio se svojim tetovažama i izvodio striptiz na dobrotvornim eventima. Justin je, inače, sin pokojnog kanadskog premijera Pierrea na čiji su šarm sedamdesetih pale i slavne glumice Barbra Streisand i Kim Cattrall.

Mlađi Trudeau je danas u sretnom braku i ima troje djece, ali i dalje izaziva euforiju među ženama.

Nedavno je izazvao pravi senzaciju kad je na novinarsko pitanje zbog čega mu je bilo toliko važno postići spolnu jednakost u kabinetu, odgovorio: "Zato što je ovo 2015".

Pročitajte više