Glumica iz filmova za odrasle probala maknuti Putina, a sad želi biti guvernerka

Foto: Instagram

ELENA BERKOVA je ruska porno glumica koja je svoju slavu stekla kao kandidatkinja jednog ruskog reality showa, a onda je odlučila svoju karijeru glumice u filmovima za odrasle zamijeniti jednom potpuno drugačijom - onom političkom. Tako je objavila da se planira kandidirati za guvernerku u Murmanskoj oblasti koja se nalazi na sjeveru Rusije, odakle i sama potječe, prenosi ruski RT.

Kako bi privukla potencijalne buduće glasače, Elena je na Instagramu započela s kampanjom, a svojim pratiteljima postavila je pitanja koja bi joj mogla pomoći da zadovolji potrebe i želje građana te si tako osigura glasove.

"S kojim problemima se suočavate u svojem gradu? Kava je situacija s bolnicama, školama, jaslicama i stanovima? Želim saznati što više o svakodnevnom životu u Murmansku. Uz vas sam", napisala je 34-godišnjakinja.

Ovo nije prvi put da se Elena pokušala probiti u svijetu politike. 2009. godine rekla kako se planira kandidirati za guvernerku u Sočiju, kada je snimila i videospot za kampanju, no nikada nije bila registrirana kao službena kandidatkinja.

Nakon toga, 2017. godine, najavila je kako će se kandidirati za predsjednicu Rusije na izborima 2018. godine, obećavši da će se potruditi da se u škole uvede ispit iz seksa, dok će se, ako onda pobijedi, seksualno uznemiravanje smrtno kažnjavati. Ipak, svoj plan nije ostvarila jer je tada imala tek 32 godine, a ruski zakoni navode kako predsjednik ne smije biti mlađi od 35 godina.

Pročitajte više