Goran Ivanišević kupuje Tatjani Dragović dvorac u Karlovcu?

BRAČNA nevjera najtrofejnijeg hrvatskog tenisača, Gorana Ivaniševića, čini se, zaista je oproštena i zaboravljena - barem što se tiče Goranove supruge Tatjane Dragović. Naime, da je nemila epizoda Gorana Ivaniševića i Vanje Halilović zaboravljena, svjedoče mnogobrojne zajedničke fotografije Gorana, Tanje i njihove djece koje su agilni paparazzi, koji bračni par prate u stopu, fotkali otkako su se Ivaniševići vratili iz SAD-a, gdje su intenzivno radili na očuvanju svojeg braka, ali i informacija koja je danas procurila u javnost. Goran Ivanišević navodno razmišlja o kupovini Starog Grada Dubovca, velebnog zdanja smještenog na brežuljku sjeverozapadno od Karlovca, a koje datira iz 13. stoljeća, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ipak, informaciju nije mogao potvrditi karlovački dogradonačelnik Josip Zaborski, ali je dodao kako ne bi imao ništa protiv da Dubovac dobije ulagača iz svijeta hrvatskog sporta i javnog života. "Službeno s Goranom Ivaniševićem nismo po tom pitanju uspostavili nikakav kontakt. Doduše, prije godinu dana mi smo objavili javni poziv za ulagače u stari grad Dubovac, poznati su napori da se on očuva, kao i stalna ulaganja u obnovu uz pomoć Ministarstva kulture. Sve to vjerojatno čini zdanje atraktivnim za potencijalne ulagače. Dobro je da se šuška s tako zvučnim imenima", rekao je.

Međutim, zbog prijateljstva koje Goran Ivanišević njeguje sa Sandijem Šolom, predsjednikom uprave Karlovačke banke, čiji je dioničar odnedavno i Goran Ivanišević, upravo je ime Gorana Ivaniševića najčešće spominjano kada se govori o novom vlasniku Dubovca - što znači kako će Tanja Dragović od posrnulog muža, kao krunski dokaz ljubavi, na dar dobiti izuzetno vrijedan dvorac, s bogatom povijesnom podlogom.

Dario Šimić u Karlovcu bi gradio duhovni centar

Stari grad Dubovac kroz godine je mijenjao vlasnike i investitore, a najpoznatiji zemljoposjednici koji su svojem bogatstvu dodali i ovaj izuzetan primjerak hrvatske kulture i arhitekture bili su glasovita obitelj Frankopani, u čijem vlasništvu je Dubec bio dva stoljeća nakon što je sagrađen, u 15. stoljeću. Dvorac posljednjih godina ne služi ničemu, već svoju novu namjenu tek čeka, a Karlovac, grad između ostalog, poznat i po tome da leži na četiri rijeke posljednjih mjeseci privlači sve više hrvatskih zvijezda. Osim Gorana Ivaniševića, za ulaganje u Karlovac zainteresirao se i nogometni reprezentativac Dario Šimić, koji je izrazio želju da baš u Karlovcu sagradi svojevrsni duhovni centar.

V.V.
Foto: Index

Pročitajte više