Grupa Brkovi slavi 20 godina uz tisuće obožavatelja

Foto: Press

SERIJOM koncerata u najvećim gradovima Hrvatske i regije, zagrebačka grupa Brkovi obilježava dva desetljeća nevjerojatne koncertne karijere.

Nakon što su oduševili obožavatelje rasprodanim klupskim nastupima u Ljubljani i Rijeci, Brkovi su održali i open air koncert na Kalemegdanu u Beogradu, privukavši ogroman broj obožavatelja koji su se pridružili bendu u izvođenju tridesetak hitova s njihovih osam studijskih albuma.

Ove godine, serija velikih koncerata nastavlja se u Banjoj Luci, Puli i Sofiji, a vrhunac slavljeničke godine bit će koncert na zagrebačkoj Šalati 7. rujna, koji će biti i petstoti koncert u karijeri ovog benda jedinstvenog izričaja.

Brkovi postoje od 2004. i tvore ga Tomislav Kalousek - Tomac, Alen Vlajnić - Talentino, Igor Paspalj - Torbica, Mario Borg - Šarac, a 2007. pridružuje im se i novi pjevač Vedran Pehar - Shamso69 koji praktički "resetira" grupu budući da je on ujedno i autor velike većine pjesama. 

Brkovi stvaraju potpuno novi stil i nazivaju ga "PunkFolkWellness". Upravo je to naslov prvog albuma, čijim izlaskom 2009. godine kreće početak uspjeha benda. 

Nitko dotada narodnu muziku nije svirao na takav način, miješajući je prvenstveno s punkom i rockom, a povremeno i s metalom i reggaeom. Pojavom društvenih mreža poput Facebooka i YouTubea, bend u kratkom periodu uspijeva doći do velikog broja obožavatelja.

Drugi album, Društvo brkatih mladića, nastavlja ubrzano podizati interes za bend diljem zemalja bivše Jugoslavije i šire.

Brkovi su snimili osam studijskih albuma i odsvirali gomilu koncerata u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Sloveniji, Crnoj Gori, Makedoniji, Njemačkoj, Bugarskoj, Rumunjskoj, Engleskoj, Irskoj, Austriji, Švicarskoj, Češkoj, Švedskoj i Kanadi. 2016. godine beogradski radio 202 Brkovima je dodijelio nagradu Izvođač godine. 

LP Najveći hitovi 2009-2019, koji je objavljen 2021., u kratkom roku je rasprodan. Bend je stekao veliku popularnost u zemljama ex-Yu, čemu u prilog govore milijunski pregledi na YouTubeu i rasprodani koncerti diljem Balkana.

Što se pak povratničkih koncerata tiče, svi datumi turneje mogu se pronaći na službenoj web stranici benda www.brkovi.com, a ulaznice se mogu nabaviti preko sustava Eventim, u glazbenoj knjižari Rockmark te Dirty Old Shopu. 

Pročitajte više