Guardian na popis najljepših europskih plaža uvrstio četiri hrvatske, koje su tek rijetki posjetili

Foto: 123RF

BRITANSKI Guardian početkom ožujka objavio je popis 25 najljepših plaža Europe, a na njemu su se, pored bisera Španjolske, Italije, Grčke i Portugala, našle čak četiri hrvatske ljepotice.

Zanimljivo je da su izabrali manje poznate plaže, no jednako lijepe kao što su one razvikanije.

Sveti Jakov, Dubrovnik

Uz podatke da je riječ o šljunčanoj plaži bez spasilačke službe, stoji i da je ova mala plaža južno od Dubrovnika savršeno mjesto za bijeg od nesnosnih gužvi koje vladaju u Dubrovniku u srpnju i kolovozu.

"Sveti Jakov udaljen je barem 30 minuta hoda od starog grada te do nje morate prijeći 160 stuba pa ne privlači one koji bi se samo sunčali i kupali", piše Guardian, dodajući da je tu i hlad borovih stabala te restoran.

Posedarje nedaleko od Zadra

"Postoji još prelijepih mjesta u Hrvatskoj, no ova plaža 25 kilometara od Zadra nalazi se u sjeni Velebita, a može se pohvaliti obiteljskom atmosferom i prelijepim čistim morem", pišu iz Guardiana.

Pupnatska Luka, Korčula

Nazivaju je "nebeskom", a dive se njenim bijelim kamenčićima i prelijepom moru. Navode i da se u blizini nalazi konoba s raznovrsnom ponudom jela.

Livačina, Rab

"Nedaleko od najpopularnije plaže na Rabu, Rajske, nalazi se ovaj intimniji zaljev. Hrvatska nema puno pješčanih plaža, no na malenom Rabu nalaze se čak tri. Okružena borovom šumom Livačina je živahna i zabavna, plićak traje i traje, no u sezoni može vladati gužva.

Na popisu su portugalske plaže Tróia Galé, Samoqueira, Culatra i Figueira da Foz), španjolske Playa de Carnota, Playa de la Franca, Playa de Calblanque, Los Genoveses i Cala Sa Tuna, talijanske La Feniglia, La Scala dei Turchi, Porto Badisco i Bagni di Regina Giovanna, francuske Plage de l’Ouille, Plage du Lion, Bains Militaires i Plage d’Écault te grčke Plaka, Gramvousa, Vathy i Nanou. 

Koju od ovih hrvatskih plaža ste posjetili?

 

Pročitajte više