Guinnessova knjiga rekorda slavi ulazak u knjigu rekorda

NAJGLASNIJE podrigivanje na svijetu odjeknulo je iz britanske Tate Modern Gallery dok je Guinnessova knjiga rekorda proslavljala objavljivanje svojeg stomilijuntog primjerka u utorak.

Knjiga koja je sakupljala rekorde od najmanjeg psa do najskupljeg televizijskog gosta sama je postavila rekord kao najbolje prodavano izdanje svih vremena.

"Svi sanjaju da će biti najbolji u nečemu, a ljudi imaju nevjerojatnu maštu", rekla je izdavačica Claire Folkard. "To je ono što nas drži".

Jedna od gošći koja je ispunila želju da uđe u Guinnessovu knjigu rekorda je Elaine Davidson koja ima 1903 piercinga na svojem u cijelosti istetoviranom tijelu.

Brazilka, koja živi u Edinburghu, tvrdi da je sve to sama napravila i da je jednom u dva sata sama probušila 85 rupa oko struka.

Počela se bušiti prije četiri godine jer se htjela naći u knjizi rekorda. "Sada su se moji snovi ostvarili. Piercing je za mene oslobađanje od stresa", rekla je Davidson.

Najviši Britanac također se našao na primanju gledajući ostale uzvanike s visoka. "Želim ostati anoniman", odgovorio je na pitanje kako se zove.

S 2,32 metra 59-godišnji Charles Greener je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda 1969. godine, ali je još uvijek 19 centimetara niži od najviše žene na svijetu.

Paul Hunn (34) najglasnije podriguje na svijetu i to je dokazao u televizijskom nastupu 2000. godine te namjerava zadržati taj rekord.

"Počeo sam podrigivati u školskom dvorištu a onda nastavio u pubu, to mi se činilo prirodnim slijedom stvari", kazao je Hunn.

Među uzvanicima našla se i televizijska voditeljica Katy Hill, koja je vodila najdugotrajniju televizijsku emisiju - dječji show "Blue Peter".

Pročitajte više