Gwyneth Paltrow postala zaštitno lice Tod´sa i razbjesnila prijatelje životinja

GWYNETH PALTROW, jedna od holivudskih ikona stila i glumica poznata po običaju da se izuzima iz sukoba, razljutila je američke prijatelje životinja kada je pristala biti zaštitno lice američkom modnom divu Tod's. Tod's je sinonim elegancije i ekskluzivnosti, te sukladno tome koristi najfinije materijale za izradu odjeće i obuće, pri čemu veliki postotak odlazi na pravu kožu i krzno - preimjerice, da bi se izradio jedan par bezvremenskih Tod's mokasini potrebno je tri dana rada, nekoliko kilograma skupocjene kože, a rezultat toga su jedne od najuskupljih cipela na svijetu, koje si mogu priuštiti rijetki sretnici.

Gwyneth je poznata vegeterijanka i makrobiotičarka, jednako kao i njezin suprug, frontmen Coldplaya, Chris Martin, te su oboje poznati antiglobalisti. Također, kuloarima kruže priče kako je Gwyneth ovim nepromišljenim poslovnim potezom ugrozila svoje prijateljstvo s Stellom McCartney, modnom dizajnericom koja je poznata aktivistica za prava životinja i koja u svojim (također skupocjenim) kreacijama ne koristi nikakve materijale koji su životinjskog porijekla.

Tods u proizvodnji koristi školjke kamenice i egzotičnu zmijsku kožu

Odluka da podupre Tod's, talijanskog proizvođača luksuzne robe koji u svojoj proizvodnji koristi kamenice, čiji je izlov u Hrvatskoj strogo zabranjen, i zmijsku kožu, javnim istupom žestoko su osudili čelni ljudi "Respect For Animals", udruge koja štiti prava životinja. "Gwyneth bi se trebala sramiti što sudjeluje u ovoj kampanji. Po mojem sudu, na to se odlučila iz dva razloga - ili jednostavno nema pojma čime se sve Tod's služi u izradi svojih kreacija ili je jednostavno nije briga, ne znam što je gore. Ovakvo licimjerje rijetko se viđa čak i u holivudskom svijetu", novinarima se obratio ljuti glasnogovornik udruge, Mark Glover.

Gwyneth Paltrow je nedavno zasjela na drugo mjesto britanske liste stila - prema urednicima britanskog izdanja ženskog lifestyle časopisa Grazia glumica Gwyneth Paltrow konačno je odlučila javnosti se prikazati u pravom svjetlu - svi su se složili kako nova navika koju je Gwyneth usvojila, odijevanje kratkih haljina i vrtoglavo visokih potpetica na crveni tepih, puno više laska glumičinoj figuri od zamornih babskih i(ili) uobičajenih haljina u kojima smo je navikli viđati.

Urednici britanske Grazije Gwyneth dodijelili drugo mjesto na svojoj listi najelegantnije odjevenih žena

Na Grazijinoj listi svoje mjesto su našle i Sarah Jessica Parker, bez koje, unatoč modnom gafu koji je nedavno zabavljao modni i showbiznis svijet, ne prolaze, supruga francuskog predsjednika i prva dama (francuske) mode Carla Bruni, manekenke Daisy Lowe i Elle MacPhearson, te glumice Uma Thurman i Maggie Gyllenhaal. Listu najbolje odjevenih žena zaključile su i glumice Natalie Portman i "djevojka iz susjedstva" Kate Hudson te manekenka kojoj je doista "upala žličica u med", djevojka ruskog milijardera Romana Abramoviča, Daria Žukova, a očekivano, krunu ikone stila od Kate Moss ove godine preuzela je nova muza mnogih dizajnera, Agyness Deyn.

V.V.
Foto: Tod's

Pročitajte više