Hit galerija: Tajland zabranio vrećice, ljudi se snalaze na svakakve načine

Foto: Facebook

TAJLAND je Novu godinu započeo zabranom korištenja jednokratnih plastičnih vrećica u nekima od većih dućana, a društvenim mrežama kruže brojne fotografije kreativnih kupaca koji su ih na razne načine nadomještali.

Prema Reutersu, to je nastavak kampanje lokalne vlasti i trgovaca koja Tajland približava potpunoj zabrani 2021. u pokušaju smanjenja otpada u okolnim područjima. Ono što je privuklo najviše pažnje način je na koji se kupci prilagođavaju.

Ne samo da se ne žale nego prihvaćaju promjene i usput se dobro zabavljaju, a brojne fotografije kupaca stoga su postale viralne na društvenim mrežama.

"Tajland je rangiran na šesto mjesto među vodećim zemljama na svijetu koje bacaju otpad u more", rekao je u srijedu tajlandski ministar za prirodne resurse i okoliš Varawut Silpa-Archa. "Tijekom posljednjih pet mjeseci pali smo do desetog mjesta... zahvaljujući suradnji tajlandskog naroda."

Ministarstvo je navelo da je zemlja smanjila upotrebu plastičnih vrećica za dvije milijarde (oko 5765 tona) tijekom prve faze kampanje prošle godine. Varawut je rekao da je najveći izazov riješiti se preostalih 40% plastičnih vrećica koje se koriste na tržnicama i u ruralnim područjima. "Neće biti lako promijeniti način razmišljanja i ponašanja tih ljudi."

 

Pročitajte više