Hitna pomoć za ljepotu - kozmetička torbica za nepredviđene situacije

BEZ obzira spremate li se na razgovor za posao svojih snova, vrući spoj ili jednostavno izlazak s prijateljicama, bezbroj ženskih neprijatelja ljepote uvijek vreba iza ugla. Nemojte pasti njihovom žrtvom, budite spremne na sve što može poći po zlu - od puknute čarape, preko razmazane šminke do raščupane frizure i to pomoću nekoliko sitnica koje bi se uvijek, a osobito u posebnim prilikama, trebale naći u svakoj ženskoj torbici.

Za početak, izbacite svu silu različitih ruževa za usne iz torbice i zamijenite ih prozirnim sjajilom i Labellom ili Zagrebačkim melemom, te onim jednim ružem kojeg ste nanijeli neposredno prije izlaska. Ma koliko "hranjiv" bio, nijedan ruž vam naime neće biti od pomoći kod popucalih usnica koje ne izgledaju nimalo privlačno.

U torbici nije loše nositi i konac za zube ili barem čačkalice, pogotovo ako ste pozvani na zabavu koja će uključivati i kanapee, a u istom slučaju uvijek je dobro imati i osvježivač daha. Žvakaća guma ili bombon možda bi imali sličan učinak, ali žvakaća guma i večernja haljina, vjerujte, ne idu zajedno.

Posebne prilike idealne su za korištenje minijaturnih, reklamnih primjeraka parfema koje inače vjerojatno nikada ne biste potrošili. Toliko su maleni da vam praktički neće zauzimati nikakav prostor u torbici, a omogućit će vam da osvajate mirisom tijekom cijele večeri. Slično je i sa mini bočicama laka ili gela za kosu koji će vam posebno dobro doći osobito ako se izlazak oduži, a frizura postane neposlušna.

Ako znate da ćete večer morati provesti u zadimljenom prostoru ili unatoč umoru morate prisustvovati važnoj poslovnoj večeri, svakako sa sobom uzmite Visine ili neke druge kapi koje će spriječiti crvenilo očiju. U istim situacijama dobro je imati kod sebe i vlažne i suhe maramice, kao i kremu za ruke. Suh, ustajao i zagušljiv zrak može izazvati alergiju i učiniti ruke suhima, a nitko ne želi ostaviti loš dojam već pri prvome rukovanju. U ekstremnim slučajevima kada nemate lak ili gel za kosu, losion za ruke može ukrotiti i onih nekoliko neposlušnih pramenova.

Za kraj, sve navedeno spakirajte zajedno sa olovkom za oči, mini rumenilom i puderom u posebnu kozmetičku torbicu za izlaske, u koju dodajte i par prozirnih čarapa - za svaki slučaj. Ukoliko ste se odlučili za pismo-torbu ili neku drugu minijaturnu torbicu, onu za "hitne slučajeve" ostavite u automobilu, ali svakako je ponesite sa sobom iz kuće.

M.F.

Pročitajte više