HRT za godišnjicu Oliverove smrti prikazuje film s nikad viđenim detaljima iz života

Foto: HRT/Feđa Klarić

HRT će na drugu godišnjicu smrti velikana hrvatske glazbe Olivera Dragojevića, u srijedu 29. srpnja u 20:05, na svom Prvom programu Hrvatske televizije emitirati dokumentarni film A Porina dobiva - Oliver Dragojević, izvijestili su.

Kažu da će HRT dostojno obilježiti drugu godišnjicu smrti velikog Olivera Dragojevića, premijernim prikazivanjem prvog autoriziranog dokumentarnog filma o Oliverovu životu i karijeri.

Scenarist i redatelj Toni Volarić u sedamdeset minuta odlučio je na neuobičajen način slijediti Oliverovu karijeru, a filmska se priča  ispisuje uz izjave Oliverove rodbine, prijatelja, suradnika i kolega glazbenika.

U ekraniziranoj biografiji, nezaboravnog Olivera opisuju oni koji su ga najbolje poznavali - supruga Vesna, prijatelji Brico, Bata, Vinko Barčot, Zlatan Stipišić Giboni, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Tomislav Mrduljaš, Ante Gelo i drugi.

Prvi će put javnost doznati mnoge pojedinosti Oliverova privatnog života i vidjeti dosad neobjavljene snimke nastale daleko od očiju javnosti,na proslavama i druženjima s obitelji i prijateljima, iz ribolova, sa snimanja pjesama za neke sad već slavne albume.

Uz to, film donosi i priče o nastanku mnogih pjesama koje su obilježile

dugu karijeru pjevača, od mnogih proglašenog najpopularnijim i najobožavanijim u povijesti hrvatske zabavne glazbe. Bio je to čovjek koji je sanjao i dosanjao nastupe i u prestižnim svjetskim dvoranama, od New Yorka do Londona i Pariza... Ali, ipak, najradije se vraćao u svoju Vela Luku, moru i ribama, tišini mora, daleko od pozornica i popularnosti.

Pročitajte više