Hrvatska će nastupati na drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga

USKORO SE bliži Dora, izbor za pjesmu koja će predstavljati Hrvatsku u Oslu, ali i Eurosong za koji je danas održan ždrijeb putem kojeg je odlučeno kada će određene zemlje nastupati u polufinalu. Baš kao i prošle godine, kada je Lijepu našu predstavljao Igor Cukrov s pjesmom "Lijepa Tena", tako će i ove godine naši predstavnici nastupati na drugoj polufinalnoj večeri.

Osim Hrvatske, u drugoj večeri polufinala nastupat će Švicarska, Litva, Gruzija, Turska, Irska, Švedska, Ukrajina, Nizozemska, Bugarska, Danska, Azerbajdžan, Cipar, Rumunjska, Izrael, Armenija i Slovenija. Naši susjedi, Srbi i Bosanci, nastupat će u prvoj polufinalnoj večeri. Također, prve večeri Eurosonga svojem mjesto u finalu pokušat će izboriti: Finska, Rusija, Grčka, Slovačka, Island, Moldova, Malta, Portugal, Latvija, Bjelorusija, Belgija, Poljska, Albanija, Estonija i Makedonija dok direktno u finale idu Njemačka, Španjolska, Norveška, Francuska i Velika Britanija.

Koliko je pozitivno, ili pak negativno, to što se Hrvatska nalazi u drugom polufinalu, još se uvijek ne zna, što i ne čudi s obzirom da većina predstavnika još uvijek nije izabrana. Hrvatski predstavnik znat će se tek nakon 6. ožujka, kada će se u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner u Opatiji održati finale ovogodišnje Dore.

Pročitajte više