Hrvatska među posljednjima u prvim anketama ovogodišnjeg Eurosonga

Turski predstavnik na Eurosongu, Kenan Dogulu, trenutno vodi u prvim anketama objavljenim na službenim stranicama Eurosonga, a slijede ga predstavnici Malte i Bjelorusije. Hrvatska pjesma "Vjerujem u ljubav", zajedno s Albanijom i Crnom Gorom, drži samo dno ljestvice, ali Dado Topić i grupa Dragonfly time nisu nimalo zabrinuti.

"Općenito se ne volim baviti nikakvim predviđanjima, a pogotovo ne na Eurosongu, jer su dosadašnja iskustva pokazala kako rezultati raznih anketa nemaju previše sličnosti s konačnim poretkom. Na nama je da radimo i trudimo se najviše što možemo, a ankete i kladionice nas ne zanimaju", rekla nam je Iva Gluhak, pjevačica grupe Dragonfly.

Ovih su dana započele prve pripreme vezane za njihov scenski nastup u polufinalu Eurosonga. Zasad je izvjesno kako će se koreografijom baviti Ivona Brnelić, dok o stylingu još nisu stigli razmišljati. "Kako je riječ o rock baladi, koreografija neće biti previše izražena, radi se o minimalnim pokretima, koji će, nadamo se, biti efektni", kaže Iva.

U dogovaranju detalja zasad odlično surađuju s HRT-om, koji će se, najavljeno je, ove godine posebno angažirati oko organizacijskih, ali i estetskih pitanja. "Vjerujemo u sebe i našu pjesmu, to je najvažnije. Svi ovi detalji mogu malo pripomoći plasmanu, ali dobra pjesma je uvjet za plasman. A mi ju imamo", zaključuje Iva iz grupe Dragonfly.

D.K.

Pročitajte više