Hrvatska obala među destinacijama snova

HRVATSKA se nalazi među "20 turističkih odredišta snova za 21. stoljeće" prema britanskim dnevnim novinama, Guardianu.

Novinarka Observera Jill Crawshaw Hrvatsku je uvrstila među 20 prijedloga idealnih turističkih destinacija, u društvo Antarktike, safarija u Keniji, leta u svemir, Novog Zelanda itd.

Pod podnaslovom "Nova Rivijera" Guardian piše kako "znalci pokušavaju zaboraviti prenapučenu Azurnu obalu i kreću prema Istarskoj rivijeri, Dubrovniku i ogrlici sunčanih otoka na hrvatskoj obali. Steven Spielberg, Sharon Stone i Clint Estwooed obožavatelji su blistajućeg Jadrana s borovim šumama, maslinjacima, vinogradima i ribarskim selima. I princeza Karolina od Monaka kupila je za sebe mjesto na Istarskom poluotoku. Još uvijek postoji 1,185 nenaseljenih otoka. Želite li kupiti neki od njih, to će vas koštati do milijun funti. Trajekti voze između otoka poput Hvara, poznatog po lavanderu, ružmarinu i medu, te Korčule, rodnog mjesta (tvrde) Marka Pola. Pogledajte narodni ples Moreška koji se izvodi svako ljeto. Dubrovnik se nakog građanskog rata vraća u svoje najbolje izdanje, i na glasu je kao zadivljujući srednjovjekovni grad."

Svijet doista ponovno otkriva Hrvatsku. Nakon velikog članka o Dubrovniku kojeg je Smithsonian objavio na naslovnici web izdanja te na četiri stranice tiskanog izdanja, današnji članak u čitanom Observeru pridružuje se i nizu tekstova o "ponovno otkrivenoj Hrvatskoj", uključujući jedan u jučerašnjem Financial Timesu, u kojem autor ustvrđuje kako svjetski turizam trpi posljedice terorističkih napada. "Ali nije sve crno", kaže FT. "Dosad relativno nepoznatim destinacijama poput Hrvatske i Bugarske raste popularnost".

Pročitajte više