Hrvatski virtuozi na violončelu: Elton John nas je nazvao na mobitel i ponudio nam turneju



VIRTUOZI na violončelu, Stjepan Hauser i Luka Šulić, kako su ih prozvali mediji nakon što je njihova obrada pjesme "Smooth Criminal" Michaela Jacksona postala pravi hit na YouTubeu, ovih dana ostvarili su suradnju s nevjerojatnim inozemnim imenima. Tako će uskoro krenuti na turneju s planetarno popularnim Eltonom Johnom, a 25. travnja već gostuju u showu Ellen DeGeneres. Da tome nije kraj govore i šuškanja da ih čak i David Letterman planira pozvati u svoj show. Iako popularni, dečki i dalje ostaju prizemni i cijeloj situaciji pristupaju s određenom dozom humora.

"Elton je nazvao Luku na mobitel i ponudio nam turneju"


Na pitanje kako je došlo do suradnje između njih i Eltona Johna Stjepan nam je rekao: "Elton je nazvao Luku direktno na mobitel te izrazio oduševljenje nakon što je pogledao naša videa na YouTubeu, deset minuta nakon prvog poziva ponovno je zvao i već spomenuo datume za turneju!". Rekao je i kako je prošlo samo nekoliko dana od tog događaja kada su ih nazvali iz svjetske diskografske kuće Sony te im je ponuđen diskografski ugovor, a nakon toga zaredali su se i ostali pozivi. "Sony, Elton, Ellen i ostali TV showovi nakon manje od 2 tjedna su nas kontaktirali", priča Stjepan.



Stjepan: Ja već surađujem s Oliverom Dragojevićem i Urbanom

Na pitanje da li bi surađivali s nekim s naše estrade te da li planiraju svirati samo obrade ili i neka autorska djela Stjepan govori: "Za sada sviramo obrade, a kasnije tko zna gdje ćemo završiti. Ja već surađujem s mojim najdražim Oliverom s kojim sam u nekoliko navrata imao čast svirati. S Urbanom također surađujem i sve te suradnje svakako se nastavljaju".

"Mi smo klasičari u profesiji, rokeri u duši"

Morali smo priupitati i tko je glazbeni idol ovom neobičnom dvojcu, a Stjepan nam je rekao: "Mi smo klasičari u profesiji, ali rokeri u duši. Svatko tko je revolucionarizirao glazbu, donio nešto novo, nešto svoje te svi oni koji su iskreni i diraju ljude u dušu naši su idoli". Pošto su njihovi instrumenti veoma zahtjevni pitali smo koliko im treba da uvježbaju jednu pjesmu, na što nam je Stjepan rekao kratko i jasno odgovorio: "Samo tri minute preko Skypea".


"Djevojka mora biti šarmantna i puna duha"

Mladići koji su vrlo brzo svojim rokerskim dušama privukli pažnju mladih djevojaka priznaju kako zbog novostečene slave primaju brojne ljubavne ponude, a na pitanje kakva djevojka mora biti da privuče njihovu pažnju govore: "Mora biti šarmantna i puna duha, naravno, uz sve ostale fizičke atribute".

Pročitajte više