Svatko ima svoju Bowie priču: "99% njih nikad nije čulo njegovu pjesmu, u autu im svira Bela Ciganka"

Foto: Splash

VIJEST o smrti Davida Bowieja snažno je odjeknula svijetom, a među milijunima fanova koji danas odaju počast ovom glazbenom velikanu su i brojni poznati Hrvati. Putem društvenih mreža mnogi su se prisjetili njima najdražih Bowiejevih hitova ili su mu posvetili dirljive statuse.

Među prvima jutros mu se, putem Facebooka, naklonio Jacques Houdek. "Počivao u miru... Remek djela ovakvih glazbenih legendi su besmrtna... Neponovljivi original koji je stvarao nove standarde", napisao je Jacques. 

Počivao u miru...Remek djela ovakvih glazbenih legendi su besmrtna... Neponovljivi original koji je stvarao nove...

Posted by JACQUES HOUDEK on Monday, 11 January 2016

Massimo se pak prisjetio i drugih velikih glazbenika koji su nas napustili u posljednje vrijeme.

"Lemmy iz Motörheada, Natalie Cole, a sad i on", napisao je uz hashtag "rest in peace". Na sličan s legendom pozdravio i Tony Cetinski, dok je Marijana Batinić bez riječi objavila fotografiju slavnog glazbenika.

Fotografijom se od Bowieja oprostila i Nina Badrić, a  Marko Tolja posvetio mu je pak čitav status.

"Nikad mu se nisam baš posvetio, ali cijenio sam Bowiea. A i u 7 godina koliko sam na Faceu,vidio sam možda 2 posta sa njegovim pjesmama. Danas, cijelu njegovu diskigrafiju. Ne kažem da određenim ljudima nije žao što je umro, ali mislim da bi i njemu bilo drago da je mogao vidjeti koliko "fanova" ima, još dok je bio živ", napisao je Tolja.

Severina je pak citirala stihove svoje omiljene Bowiejeve pjesme.

"...though I'm past one hundred thousand miles... I'm feeling very still... And I think my spaceship knows which way to go. Tell my wife I love her very much (she knows)...", citirala je Seve stihove hita Space Oddity.

Luka Bulić se od legende oprostio uz Bowiejevu "Where are we now", dok je Luka Nižetić izabrao svoju omiljenu, "Let's Dance".

Lažne fanove koji su se Bowieja sjetili tek danas kritizirala je pak Hana Hadžiavdagić-Tabaković: "Svi kao jako tužni zbog smrti Davida Bowiea. Ok! Najtragičnije je što 99% njih posljednji put je čulo neku njegovu pjesmu - nikad, a autu im svira himna "Bela Ciganka". Da je napravio koncert bilo gdje na Balkanu prodao bi pet karata (to se desilo u Zetri Elton Johnu) jer tu noć dvije ulice dalje nastupa i Sandra Afrika, ona je naravno rasprodala sve - tri mjeseca unaprijed. Zato pustite čovjeka da se u miru ohladi jer ovako se jadan prevrće u grobu". 

Svi kao jako tužni zbog smrti Davida Bowiea. Ok! Najtragičnije je što 99% njih posljednji put je čulo neku njegovu...

Posted by Hana Hadžiavdagić-Tabaković on Monday, 11 January 2016

Ivan Šarić pak ima drugačiju poruku. 

aj pusti ljude da stave sto god oce, mozda im je bed covika.

Posted by Ivan Saric on Monday, 11 January 2016

Pročitajte više