Ida Prester: Sačuvaj me Bože sunčanja u toplesu, tih se slika ne budete nagledali!

IDA PRESTER od naporne se svakodnevice odmara u osamljenoj uvali na Hvaru. Bez struje, tekuće vode i svih ostalih blagodati modernog svijeta, pjevačica i voditeljica skuplja snagu za jesen i odmara živce od cijeloga svijeta. Ljetuje s dečkom, koji je podrijetlom s Hvara, i s njegovom obitelji. Nakon provoda na festivalima, noćni život je uopće ne privlači, a zabavu tipa one na Zrću ne može ni zamisliti.

"Noćni život ne postoji. Uzela sam si deset knjiga i čitam, nadoknađujem za cijelu godinu kada ne stignem. Danas smo išli `na mriže`, sinoć smo ih bacili, ujutro smo se u pola 5 digli. Ulovili smo tri i pol kile riba, svakakvih. To smo i prošli tjedan napravili, tako da stalno radimo gradele ili brudet ili na lešo. Jedino smo jedan dan otišli na degustaciju vina u Jelsu i bili smo u Bogomolji na `tancima`, tradicionalnim plesovima", rekla je Ida za Index.

"Nije mi neki estetski doseg da izgledam kao dvopek ili smežurana grožđica"

Pjevačica otkriva kako nije pobornik izležavanja na suncu jer ga se jako boji. Nakon kupanja odmah "zbriše" u kuću. "Imam paranoju zbog štetnosti sunca. Prije odlaska na more išla sam u jednu kliniku da mi pregledaju madeže, `pljunula` sam za to 500 kuna, ali sam s mirom otišla na more. Imam fobiju, tata mi je bio bolestan, imao je melanom koji je operirao, tako da sam u ugroženoj skupini po svim mogućim faktorima. Ne volimo se ja i sunce, a i nije mi neki estetski doseg da izgledam kao dvopek ili smežurana grožđica. A sunčanje u toplesu? Bože me sačuvaj, tih slika se ne budete nagledali", rekla nam je Ida.

"Ljeti testosteron poraste, a estrogen udara u glavu"

Budući da je u sretnoj vezi, ljetne romanse ne dolaze u obzir. Ida otkriva kako ni ranije nije imala previše susreta s jadranskim "galebovima"."Nisam baš neki jadranski tip, ovo je prvi put da uživam u čarima Dalmacije. Nisam puno ni bila na moru, bojim se sunca, čovječja ribica sam. Tako da nikad nisam previše susretala te poznate galebe, više sam imala doticaja s Bosancima, Srbima, Makedoncima i ostalima gdje smo svirali. No, sve je to manje-više isto, kada je ljeto, testosteron poraste, a estrogen udara u glavu, nije to ništa neobično", veli Ida.

"Ovdje mi nitko ne bi zamjerio dlačicu viška"

Prije odlaska na more nije prolazila nikakve tipično ženske kure. Priznaje kako je i inače cijeli život na nekim dijetama te kako ne pozna niti jednu ženu koja se po tom pitanju razlikuje. "Mene da netko pusti i da mi kaže da mi se tri dana ništa neće primati, ja bih izjela cijelu kuću. Tako da u stvari uvijek pazim. A što se dlačica tiče, s tim nemam nekih prevelikih problema. Ljetujem u uvali gdje su svi domaći, svi me znaju, tako da mi nitko ne bi zamjerio dlačicu viška. Sve je uredno građanski, ali ništa ekstra. A šminkanje i slično mi ne pada na pamet, takva sam, kakva sam. Tko me hoće, nek' me kupi,  tko ne, nek' poljubi i ostavi", praktično razmišlja Ida.

Nakon uživanja u tišini, moru, gradelama i knjigama, na jesen je očekuju nove svirke s Lollobrigidom i novi poslovi. "U bendu svi radimo, tako da nastupe dogovaramo vikendima. Dosta nastupa imali smo i sad prije odmora, a na jesen idemo u Švedsku i Norvešku, na mini turneju, 4-5 dana, onda Beograd, Kragujevac, možda Rijeka. Svaki vikend si negdje, tako da se sada trebam dobro odmoriti i skupiti dovoljno snage", rekla je Ida prije nego što se vratila uživanju u hvarskoj osami.

Pročitajte više