Influencer osuđen na 50 godina zatvora: Motivacijski govornik organizirao otmicu

Foto: Instagram

MEKSIČKI YouTuber German Loera (25) osuđen je na 50 godina zatvora zbog otmice u kojoj je sudjelovao u veljači 2018. godine. 

German Abraham Loera Acosta bio je jedan od šestorice muškaraca koji su u meksičkoj državu Chihuahui oteli 33-godišnju odvjetnicu i prisilili je da uđe u njihov automobil. 

Odvezli su je u kuću koju je Loera unajmio, gdje su je držali u zatočeništvu i tražili dva milijuna pesosa (nešto više od 690 tisuća kuna) u bitcoinima. 

Policija je otetu ženu spasila dva dana kasnije, a u isto vrijeme je uhitila četvoricu otmičara. Osim zatvorske kazne, još moraju platiti pola milijuna pesosa kazne (oko 173 tisuće kuna), piše BBC. 

Državni odvjetnik Chihuahue Cesar Peniche ispričao je kako je Loera bio osoba koja se dobro snalazila u komunikaciji putem interneta preko kojeg je dogovarao uvjete, no da se na kraju isti dan ušlo u trag bitcoinima. 

Loera je bivši influencer koji je na YouTubeu imao kanal German LoeraMX te direktor tvrtke koja se bavila marketingom i dizajnom. Na YouTubeu je govorio o marketingu i poslovanju, a u opisu mu stoji da je "um jedino što nas ograničava". 

Svojim je pratiteljima također dijelio motivacijske savjete kako da poprave profesionalni i privatni život. 

"Ti nisi budućnost, ti si sadašnjost pa živi i ponašaj se u skladu s tim. Mi možemo ovu zemlju i ovaj svijet pretvoriti u nešto posebno", jedan je od njegovih savjeta. 

Također je držao motivacijske govore i sudjelovao na Svjetskom kongresu mladih vođa za mir u svijetu. 

Pročitajte više