Izgubio velike pare u Milijunašu jer je 81 % publike dalo krivi odgovor

Screenshot: ITV

NATJECATELJ britanske inačice showa "Tko želi biti milijunaš" otišao je doma s 32 tisuće funti nakon što je poslušao publiku koja je na pitanju za 250 tisuća funti krivom odgovoru dala čak 81 % glasova.

Oli iz Canterburyja imao je izbor, odgovarati na pitanje za 250 tisuća funti ili odšetati sa 125 tisuća. Pitanje je bilo koji roman počinje riječima: "3. svibnja. Bistritz. Napustio München u 8:35", a ponuđeni odgovori bili su "Tinker Tailor Soldier Spy", "Dracula", "Heart of Darkness" i "Frankenstein".

Natjecatelj nije pročitao ni jednu od ponuđenih knjiga, pa je odmah iskoristio joker pola-pola. Tad su ostala dva odgovora, "Tinker Tailor Soldier Spy" ("Dečko, dama, kralj, špijun") i Dracula.

Voditelj Jeremy Clarkson rekao mu je da ga čeka četvrt milijuna funti odgovori li točno, a on se obratio publici za pomoć, rekavši kako je zamišljao da su mnogi od njih pročitali barem jednu od ponuđenih knjiga pa će znati odgovor.

Publika je dala 81 % glasova za krivi odgovor, a natjecatelj je dao svoj konačan odgovor. Clarkson je odmah odgovorio: "To je krivi odgovor. Kakva apsolutna noćna mora, Dracula je".

"Sad i to znam", rekao je razočarani Oli, koji je doma ipak otišao s 32 tisuće funti (oko 265 tisuća kuna).

Pročitajte više