Iznenađeni? Ovo su najpopularnije Oliverove pjesme na YouTubeu

Screenshot: YouTube

PROŠLE su četiri godine otkako su svijet i Hrvatska ostali bez Olivera Dragojevića. Neke radiopostaje danas su cijeli dan puštale Oliverove pjesme i bilo je dovoljno materijala da se niti jedna ne ponovi. Pjevač je iza sebe ostavio stotine hitova koje znaju i stari i mladi, ali neke su pjesme hitovi iznad svih ostalih. 

 

Znamo da popularnost Oliverovih pjesama, od kojih su neke stare više od četrdeset godina, nije u redu procjenjivati po broju pregleda na YouTubeu, ali popularnost na YouTubeu nije rezervirana samo za mlade generacije pjevača i youtubere. Jedan Oliverov hit ima nevjerojatnih 40.7 milijuna pregleda.

Cesarica je hit iznad hitova na YouTubeu

Na službenom kanalu Olivera Dragojevića i Croatia Recordsa nalaze se studijske i žive verzije stotina njegovih pjesama, a uvjerljivo najpopularnija je Cesarica. Pjesma je snimljena 1993. godine, a na YouTube je postavljena prije 11 godina te je do sada skupila 40.7 milijuna pregleda.

Cesaricu po broju pregleda slijedi pjesma Kad mi dođeš ti s 32 milijuna pregleda, a njegov duet Nije htjela s Kemalom Montenom ima 29 milijuna pregleda. Oliverova pjesma U mom zagrljaju ima 17 milijuna pregleda, a istu brojku bilježi i hit Tko sam ja da ti sudim.

Gibonni je uopće nije napisao za Olivera

Jednu od najvećih pjesama u povijesti hrvatske glazbe napisao je Zlatan Stipišić Gibonni, koji potpisuje i tekst i glazbu. No njegova prvotna ideja uopće nije bila da je otpjeva Oliver Dragojević. 

"Tu pjesmu Gibo nije namijenio meni. Zapravo, donio ju je Zdenku Runjiću za Splitski festival. A kako smo Zdenko i ja živjeli u istoj zgradi, imao sam priliku preslušati sve pjesme. Kad sam je čuo, rekao sam - ovu ću ja. A oni su je bili namijenili Vinku Coci. Siguran sam da bi i u njegovoj izvedbi zvučala dobro, ali slučaj je htio drugačije", otkrio je Oliver za Radio Sarajevo 2017. godine.

Pročitajte više