James Gandolfini obustavio tužbu protiv HBO-a

OMILJENI televizijski mafijaš, glumac James Gandolfini, odustao je od tužbe protiv HBO-a kako bi mogao nastaviti pregovore s tom TV-mrežom o svojoj plaći u petoj sezoni serije "Obitelj Soprano" u kojoj ima glavnu ulogu, javili su izvori bliski pregovaračima.

Dužnosnici HBO-a također su spremni odustati od protuparnice teške 100 milijuna dolara, koju su nedavno podigli protiv Gandolfinija jer je odbio glumiti u novoj sezoni serije, osim ako mu se ne plati 16 milijuna dolara za 13 epizoda.

"Sve što mogu reći jest da su se smanjile tenzije i da je u zraku otpimizam", rekao je Gandolfinijev glasnogovornik Dan Klores.

Odvjetnik HBO-a Bert Fields izjavio je da HBO čeka službenu obavijest da je Gandolfini povukao tužbu.

Navodno će Gandolfini prije nastavka pregovora morati potpisati izjavu kojom potvrđuje uvjete postavljene prvim ugovorom, no još se ne zna hoće li se udovoljiti njegovom zahtjevu za povišicom.

Prošli tjedan HBO je otkazao snimanje serije koje je trebalo početi sljedećeg ponedjeljka, jer je Gandolfini odbio glumiti ako mu se ne poveća dotadašnja plaća - 400.000 dolara po epizodi.

Gandolfini traži 16 milijuna po sezoni (što je više nego dvostruko više od onoga što je dobivao dosad), čime bi se približio ostalim velikim zvijezdama televizijskih serija. Glumac je podnio tužbu tvrdeći da mu se nije na vrijeme javilo da će ga trebati i u petoj sezoni višestruko nagrađivane serije.

Ocijenivši tu tužbu "pregovaračkim manevrom", nekoliko dana kasnije HBO je pokrenuo protuparnicu radi raskida ugovora i zaprijetio sa 100 milijuna dolara naknade štete ako se ne pojavi na poslu.

Pročitajte više