Japanci izmislili hladnjak koji podgrijava večeru

Japanci će se uskoro moći služiti hladnjakom koji namirnice i obroke, osim što ih hladi, može i očuvati toplim, a sve kako bi se zadovoljile potrebe brojnih obitelji čiji članovi zbog poslovnih ili školskih obaveza jedu odvojeno. L

Hladnjak je proizvod stručnjaka iz elektroničke tvrtke Sharp. Njegov će kapacitet biti 455 litara, a u posebnom odjeljku zapremnine 20 litara moći će se održavati temperatura do 55 stupnjeva Celzija i tako neke obroke dugo čuvati toplim. Kreće u prodaju 11. ožujka uz cijenu od 238.000 jena (oko 13.000 kuna).

Tvrtka Sharp tvrdi da se radi o proizvodu "koji odgovara potrebama sve većeg broja japanskih obitelji". Uređaj, primjerice, uz uobičajene namjene hladnjaka, "može održati toplu večeru za muževe koji se kasno vraćaju s posla ili osigurati toplu užinu za djecu koja zbog brojnih školskih aktivnosti malo vremena provode u kući", navode iz kompanije.

Sharpovo istraživanje je, naime, pokazalo da obitelji iz čak 44 posto japanskih kućanstava zajedno večeraju jedino vikendom.

(Hina) xdj ydj

Pročitajte više