Jennifer Aniston konačno potukla Angelinu - ali samo u financijama

JOŠ JEDNA od čuvenih ljestvica magazina Forbes ugledala je svjetlo dana - ona koja na sebi nosi listu najmoćnijih žena u filmskoj industriji, odnosno preciznije, najplaćenijih ljepotica koje nam se smiješe sa filmskog platna. Apsolutno iznenađenje ovog popisa je glavna holivudska nesretnica, Jennifer Aniston, koja je svojom zaradom od 130 milijuna kuna konačno uspjela u nečemu potući Angelinu Jolie, koja se, sa zarađenih sedamdesetak milijuna našla pri dnu ove ljestvice. Jennifer je zauzela treće mjesto, koje su joj priskrbili dva filma koja je snimila tijekom godine, ali i reklamne kampanje kozmetičkog diva L'Oreal te proizvođača piva Heineken.

Očekivano, najplaćenija holivudska glumica je vrckava komičarka Cameron Diaz, koja je sa zarađenih dvjesto i četrdeset milijuna kuna, kojih joj je najvećim dijelom priskrbio "Shrek", u kojem je posudila glas jednom od likova, te romantična komedija u kojoj joj je partner bio Ashton Kutcher, "What Happens In Vegas".

Najplaćenija britanska glumica, i to zahvaljujući četvrtom nastavku popularnog serijala "Pirati s Kariba" je Kiera Knightley, čiji se bankovni račun u razdoblju od lipnja 2007. pa do istog mjeseca tekuće godine povećao za sto i pedeset milijuna kuna. Svoj filmski honorar kozmetičkim reklamama podebljala je i Reese Witherspoon, koja je zaštitno lice kozmetičke kuće Avon, dok se Gwyneth Palthrow osigurala nešto ekskluzivnijim ugovorom, onim s kozmetičkom kućom Estee Lauder.

Pri dnu liste od deset najplaćenijih našle su se modna ikona Sarah Jessica Parker, koja je unovčila seriju "Seks i grad" koja ju je proslavila i preselila je na filmsko platno, a oskarovka Meryl Streep, glumica Amy Adams i već spomenuta Angelina Jolie na listu najplaćenijih su se progurale kroz ušicu igle. Meryl Streep zaradila je 77 milijuna kuna, Amy Adams pet milijuna manje, a Angelina Jolie, za pojavljivanje u aktualnim blockbusterima sedamdeset milijuna.

V.V.
Foto: Daily Mail

Pročitajte više