Jim Carrey izazvao bijes karikaturom abortusa: "Nevjerojatno pokvaren crtež"

Foto: Instagram

JIM CARREY još je jednom izazvao bijes provokativnom karikaturom, a ova prikazuje guvernerku Alabame Kay Ivey kao abortirani fetus.

Carrey je reagirao na činjenicu da je Ivey potpisala kontroverzni zakon (koji je izglasalo 25 bijelih muškaraca) koji u toj državi zabranjuje sve abortuse osim u hitnim medicinskim slučajevima.

Na svom Twitter računu Carrey je objavio karikaturu na kojoj je Ivey prikazana kao fetus koji je još vezan za pupčanu vrpcu. "Mislim da, ako želite prekinuti trudnoću, to bi trebalo napraviti prije nego što fetus postane guverner Alabame", napisao je.

Reakcije korisnika društvenih mreža bile su različite. Dok su neki istaknuli da se s njim slažu, mnogi misle da pati od lošeg mentalnog zdravlja. "Jesi li dobro?" pitao ga je jedan korisnik Twittera. "Ne već neko vrijeme", dodao je drugi.

"Ovo bi trebao biti kraj tvoje Twitter aktivnosti. Točka", "da je netko drugi ovo objavio, odavno bi bio deaktiviran", "ovo je nevjerojatno pokvarena ilustracija", još su neki od komentara.

Inače, Carrey se nedavno našao na udaru Mussolinijeve unuke koja ga je napala zbog karikature njenog obješenog djeda.

Pročitajte više