J.K. Rowling: Treći Potterov film dosad je najbolji

TREĆI film o doživljajima Harrya Pottera dosad je najbolji, ocijenila je autorica uspješne serije romana Joanne K. Rowling nakon sinoćnje europske premijere filma "Harry Potter i zatvorenik iz Askabana" održane u Londonu.

"Dosad je to najbolja filmska verzija romana. Nemam ništa protiv toga da za film skrate priču - u knjizi ima stvari koje se ne mogu prikazati na platnu. Osobno sam pravi knjiški moljac, ali svejedno volim pogledati dobar film", rekla je Rawling.

Stotine Potterovih fanova, velikim dijelom i sami kostimirani kao čarobnjaci, okupili su se na jednom od najljepših trgova u središtu Londona, Leicester Squareu, kako bi barem u prolazu vidjeli zvijezde filma. Na europskoj premijeri okupili su se i Daniel Radcliffe (Harry) i Emma Watson (Hermine) kao i Rupert Grint (Ron).

Prva dva filma o Potteru diljem svijeta zaradili su već 1,7 milijardi eura - a serija neće završiti ni s ovim najnovijim trećim dijelom. Četvrti film već se naime snima, ali ovog puta u režiji Britanca Mikea Newella, poznatog po hit-filmu Četiri vjenčanja i jedan sprovod.

Pročitajte više