Kanye West na reviju došao u majici s likom Pape i natpisom "White lives matter"

Foto: EPA

KANYE WEST ponovno se našao u centru pažnje američkih medija nakon što se u ponedjeljak na prezentaciji svoje YZY SZN 9 kolekcije u Parizu pojavio u crnoj majici koja je na leđima imala natpis "White Lives Matter", a naprijed lik Pape Ivana Pavla II.

Nekoliko modela je na reviji nosilo različite verzije istog dizajna, a na društvenim mrežama otkriveno je i da je poznata konzervativna politička komentatorica na reviju došla u istoj majici, samo bijele boje. White Lives Matter je fraza koju koriste bijeli supremacisti i Ku Klux Klan, a osmišljena je kao odgovor na pokret Black Lives Matter.

Nije mu prvi put

West je dao nekoliko izjava tijekom revije, ali nijedna od njih nije se odnosila na majicu koju je nosio. Najviše je komentirao svijet mode i stanje u kojem se trenutno nalazi. "Sebe ne vidim kao Georgea Lucasa, nego kao modnog dizajnera", rekao je West između ostalog.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da je glazbenik izazvao kontroverzu svojim izjavama ili odjevnim kombinacijama. West je 2018. za ropstvo rekao da je bilo "stvar izbora", a poznat je i kao veliki fan Donalda Trumpa kojeg je podržavao prije i nakon što je postao predsjednik SAD-a.

Pročitajte više