Kaos u Londonu pred sprovod kraljice: Cijene u hotelima rastu, dio letova otkazan

Foto: EPA

OD SMRTI kraljice Elizabete interes za noćenjima u Londonu neprestano raste.

>>Croatia Airlines bilježi povećanu potražnju zrakoplovnih karata za London

Ako se odlučite otići u London netom prije kraljičina sprovoda, sobu u hotelu s pet zvjezdica platit ćete 1550 funti (oko 13.300 kuna), i to bez doručka. Ipak, noćenje se može naći i po nešto skromnijoj cijeni. Primjerice, u turističkom središtu Londona, na Leicester Squareu, za noćenje dan prije kraljičina sprovoda izdvojili biste oko 530 funti.

Independent navodi da je dosta hotela popunjeno do nedjelje navečer te da je poprilično teško naći smještaj. U prilog tome ide i izjava Tima Hentschela, izvršnog direktora londonske službe za rezervacije HotelPlanner, koji je izjavio da se nakon kraljičine smrti "popunjenost hotela u Londonu približava 95 posto, što je oko 20 posto više od uobičajenog za ovo doba godine".

Otkazani letovi

Osim povećanja cijena noćenja u hotelima, uslijedio je i problematičniji kaos. Naime, British Airways otkazao je čak 16 letova da bi tijekom kraljičina sprovoda osigurao "potpunu tišinu". Glasnogovornik Heathrowa dodao je da će iz poštovanja prema kraljici Elizabeti izmijeniti neke letove te da će "putnicima više detalja obznaniti narednih dana".

Tako će letovi iz Heathrowa za Amsterdam, Basel, Düsseldorf, Stockholm i Rim s polaskom između 13:55 i 15:40 biti otkazani na dan kraljičina sprovoda.

Uz British Airways, i škotski Loganair je taj dan odlučio otkazati letove.

 

Pročitajte više