Keanu nije trebao glumiti u Matrixu, ulogu je odbio ovaj megapopularni glumac

Screenshot: Youtube/EPA

ULOGA Nea u Matrixu jedna je od najpamtljivijih uloga Keanua Reevesa, ali nedavno je otkriveno da on nije bio prvi izbor za nju. Prvo su je ponudili Bradu Pittu, a nakon što ju je on odbio, Keanu je dobio svoju priliku. 

Pitt je to otkrio tijekom nedavnog gostovanja na International Film Festivalu u Santa Barbari, a priznao je da ne smatra da je pogriješio što je odbio ovu ulogu. 

"Priznat ću vam za jednu jer sam uvjeren da ta uloga nikad nije trebala biti moja. Pripala je nekom drugom i on ju je odlično odglumio. Stvarno to vjerujem. Stvarno. Odbio sam Matrix, uzeo sam crvenu pilulu", rekao je Brad. 

Brad se ovdje referirao na kultnu scenu u filmu u kojoj Neu nude izbor između crvene i plave pilule, pri čemu uzeti crvenu pilulu znači prihvatiti istinu, dok izbor plave pilule označava nastavak života u blaženom neznanju. 

Ulogu Nea mogao je dobiti i Will Smith, no on ju je obio umjesto toga izabravši ulogu u filmu Wild Wild West. 

Za razliku od Brada, Will je zbog svoje odluke požalio i jednom je prilikom priznao da bi savjet koji bi dao mlađem sebi bio da snimi Matrix. No i on se složio da je Keanu to fantastično odradio. 

"Nisam ponosan na sebe zbog te uloge, ali Keanu je bio savršen. Laurence Fishbourne je bio savršen", rekao je Smith jednom prilikom. 

Pročitajte više